T-Mobile US aktier har sjunkit med 9,3% YTD. Ska jag investera?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on mar 4, 2021
  • T-Mobile US förväntar sig en ytterligare ökning av intäkterna i år.
  • Enligt beräkningar bör deras justerade kärn-EBITDA landa på cirka 23 miljarder dollar under 2021.
  • T-Mobile har lanserat Ultra Capacity 5G för Miami Veterans Affairs Healthcare System

Aktierna i T-Mobile US (NASDAQ: TMUS) har sjunkit från 130 till 115,8 som lägst sedan början av januari, och det aktuella priset ligger runt 119 dollar. T-Mobile US rapporterade bättre Q4-resultat än väntat i februari och höjde sin 2021-prognos.

Grundläggande analys: T-Mobile USA förväntar sig en ytterligare ökning av intäkterna 2021

T-Mobile US är en amerikansk trådlös nätoperatör, men dess största aktieägare är det tyska telekommunikationsföretaget Deutsche Telekom med en andel på 43%. T-Mobile US är ett stabilt företag som går med vinst, men aktierna i detta företag har fallit med mer än 9% sedan början av året.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

T-Mobile US rapporterade sina Q4-resultat i februari. De totala intäkterna hade ökat 71,2% jämfört med andra kvartalet till 20,34 miljarder dollar medan QAP GAAP EPS låg på 0,60 dollar. Det är värt att nämna att även om Q4-resultatet slog de finansiella prognoserna, så berodde de högre intäkterna på fusionen med Sprint som slutfördes den 1 april 2020.

De högre intäkterna från fusionen kompenserade delvis för kraftigt högre kostnader, så nettoresultatet var nästan oförändrat på 750 miljoner dollar jämfört med 751 miljoner dollar för ett år sedan. Företaget tillkännagav ”starka” utsikter för 2021, och enligt beräkningar bör deras justerade kärn-EBITDA landa på cirka 23 miljarder dollar.

”Vår verksamhet är väl positionerad för framgång 2021 och, ännu viktigare, bortom. Från nätverk till synergier, till verksamhet och nya investeringsområden visade T-Mobile återigen under detta kvartal att vi är positionerade för att vinna,” säger Mike Sievert, VD och koncernchef för T-Mobile US.

T-Mobile US förväntar sig en ytterligare ökning av intäkterna i år medan kontanterna från verksamheten bör landa på cirka 13 miljarder till 13,5 miljarder dollar. Företaget har satsat aggressivt på internet för hemmet och har planer på att täcka mer än 50% av amerikanska hushåll inom sex år.

T-Mobile rapporterade förra veckan att de lanserade Ultra Capacity 5G för Miami Veterans Affairs Healthcare System.”

”T-Mobiles Ultra Capacity 5G ger vårdgivare det snabbaste 5G-nätverket av alla leverantörer, vilket gör det möjligt för dem att leverera medicinsk vård av hög kvalitet. Vi är stolta över att vara en långvarig partner för VA och att det medicinska teamet vid Miami VA Healthcare System nu kan utnyttja 5G,” säger Mike Katz, EVP, T-Mobile for Business.

Med den nuvarande värderingen har mycket av potentialen för aktien redan inkluderats i aktiekursen, och kanske är det inte det bästa tillfället att investera i T-Mobile US-aktier just nu.

Teknisk analys: 100 dollar representerar en stark supportnivå

Datakälla: tradingview.com

De nuvarande supportnivåerna är 110 och 100 dollar, samtidigt som 130 och 140 dollar representerar motståndsnivåerna. Om priset hoppar över 130 dollar skulle det vara en signal att handla med aktierna och nästa mål kan då ligga runt 140 dollar, men om priset faller under stödnivån vid 100 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust