Norwegian Cruise Line avslöjar planer på stort offentligt aktieerbjudande

Författad av: Wajeeh Khan
mars 7, 2021
  • Norwegian Cruise Line har avslöjat planer på ett stort offentligt aktieerbjudande.
  • Kryssningsoperatören sa att de kommer att sälja 47,58 miljoner aktier till 21,68 pund styck.
  • Erbjudandet representerar 8,8% rabatt jämfört med torsdagens slutkurs.

Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. (NYSE: NCLH) avslöjade i fredags planer på ett nytt aktieerbjudande, vilket fick deras aktier att stiga med 10% under morgonsessionen. Kryssningsoperatören sa att de kommer att sälja 47,58 miljoner aktier till 21,68 pund styck.

Norwegian Cruise Lines aktier inledde handeln till 21,86 pund per aktie i fredags och stängde den ordinarie sessionen till 20,82 pund per aktie. Aktien förblev nästan platt under den utökade handeln. Som jämförelse inledde Norwegian året till 17,15 dollar per aktie. Om du vill investera på aktiemarknaden online behöver du en pålitlig börsmäklare – här är en jämförelse av de bästa för att underlätta ditt val.

Erbjudandet representerar 8,8% rabatt på torsdagens slutkurs

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Det aviserade priset representerar en rabatt på 8,8% jämfört med det pris till vilket aktierna stängde den ordinarie sessionen på aktiemarknaden i torsdags. Erbjudandet, enligt Norwegian Cruise Line, utgör 15,1% av antalet utestående aktier per den 16 februari.

I separata nyheter från USA bekräftade källor på fredag att finansföretaget Robinhood Markets Inc. har valt Nasdaq-börsen för sin börsintroduktion (IPO).

Norwegians kryssningar inställda tills den 31 maj

Norwegian bekräftade på fredagen att deras kryssningar sannolikt kommer att förbli tillfälligt inställda tills den 31 maj på grund av den pågående covid-19-pandemin som hittills infekterat drygt 110 miljoner människor världen över och orsakade över 2,5 miljoner dödsfall.

I relaterade nyheter meddelade världens tredje största kryssningsföretag på fredag att de kommer att lansera ett program för att fira den 110:3 internationella kvinnodagen. Programmet sträckter sig över en månad.

Kryssningsoperatören utsåg Goldman Sachs som den enda försäkringsgivaren för sitt tillkännagivna offentliga erbjudande på fredagen. Norwegians nyhet kom en dag efter att amerikanska Costco Wholesale publicerade sina finansiella resultat för det andra kvartalet.

Norwegian Cruise Line Holdings hade det kämpigt på aktiemarknaden förra året med en årlig nedgång på nära 55%. I skrivande stund har kryssningsföretaget, som grundades 1966, ett marknadsvärde på 6,58 miljarder pund.