Tesla handlas 35% under senaste topparna. Ska du investera?

Författad av: Michael Harris
mars 7, 2021
  • Fondförvaltaren och investeraren Ron Baron laddade har sålt 1,8 miljoner Tesla-aktier de senaste 6 månaderna
  • Teslas aktiekurs handlas under 600 dollar för första gången sedan december
  • En förlängning av tillbakadragandet till 500 dollar skulle vara en fantastisk möjlighet att köpa Tesla-aktier

Aktierna i Tesla (NASDAQ: TSLA) har sjunkit med mer än 11% den här veckan i ett fortsatt fall från de senaste rekordhöjderna.

Grundläggande analys: Ron Barons kapitalförvaltningsföretag har sålt 1,8 miljoner Tesla-aktier de senaste sex månaderna

Fondförvaltaren och investeraren Ron Baron har sålt av 1,8 miljoner Tesla-aktier de senaste 6 månaderna trots att han förutspått att biltillverkarens aktie kommer att nå 2 000 dollar per aktie de närmaste tio åren.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Miljardären berättade för CNBC att hans kapitalförvaltningsföretag Baron Capital sålde Teslas aktier eftersom de började ta enorma procentsatser i vissa portföljer.

”Det var smärtsamt att sälja varje enskild aktie,” sa Baron och påpekade att han inte sålde någon av sina personliga 1,1 miljoner aktier i Tesla. Han tillade att Baron Capital sålde aktierna i Tesla för att minska risken för vissa kunder.

Barons företag hade över 6,1 miljoner Tesla-aktier den 28 februari, köpt till ett genomsnittligt pris på 42,34 dollar per aktie. Baron tillade att han kommer att behålla sina personliga Tesla-aktier i minst tio år och att han sagt till Elon Musk att han kommer att bli den sista som övergav aktien.

”Vi förväntar oss mycket mer,” sa han. ”Jag tror att vårt mål är 10 000 dollar per aktie om tio år.”

I oktober sa Baron att han tror att Tesla kommer att uppnå en värdering på 2 biljoner dollar i framtiden. Baron sa att hans företag nyligen stödde en EV-startup vid namn Rivian, samt ett autonomt fordonsföretag som ägs av General Motors.

Teknisk analys: Skarp tillbakadragning

Teslas aktier handlas nu under 600 dollar för första gången sedan december. Aktierna har nu dragit sig tillbaka cirka 40% från de rekordhöjder som nåddes i januari.

Tesla – veckograf (TradingView)

En förlängning av tillbakagången till 500 dollar skulle innebära en fantastisk möjlighet att köpa Tesla-aktier. Ytterligare en stor hausseartad våg kan se priset slå 1 000 dollar under 2021 trots oron om övervärdering.

Sammanfattning

Miljardinvesteraren Ron Baron avslöjade att hans kapitalförvaltningsföretag Baron Capital sålt 1,8 miljoner Tesla-aktier under de senaste 6 månaderna – trots att han tror att aktien kommer att nå 2 000 dollar per aktie de närmaste tio åren.