Uniswap är nu den högst rankade DEXen och ett av de tio största mynten

Författad av: Ali Raza
mars 8, 2021
  • Uniswap har sett en kraftig ökning på alla fronter, inklusive dess pris, TVL och till och med dess ranking.
  • UNI steg med 30% under helgen, klättrade till 34,87 dollar per mynt och blev det åttonde största myntet.
  • Den återfick också sin position som världens största DEX och klättrade till den fjärde platsen på DeFi-listan.

Uniswap har varit den största decentraliserade börsen (DEX) i världen i flera månader, men förlorade nyligen sin förstaplats till ett annat projekt, Curve Finance. Men ett uppsving för UNI den senaste tiden har fått myntets pris att skjuta i höjden och det har nu tagit plats på listan över de tio största kryptona sett till marknadsvärde, samtidigt som Uniswaps TVL hjälpte projektet att återfå sin position som världens största DEX.

Uniswap rusar upp mot ny ATH

UNI ökade i pris med cirka 30% förra veckan och ha nu blivit den 8:e största kryptovalutan sett till marknadsvärde. Myntets pris ligger på 33,35 dollar i skrivande stund, vilket är strax under dess högsta nivå de senaste sju dagarna på 34,87 dollar, som det nådde för bara några timmar sedan. Just nu är myntets marknadsvärde 17,2 miljarder dollar och det ligger strax under XRP, med ett marknadsvärde på 21,39 miljarder dollar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Iinom DeFi-sektorn klättrade samtidigt Uniswaps TVL till 3,87 miljarder dollar, vilket innebär att det passerade Curve Finance, som nu är världens näst största DEX med en TVL på 3,53 miljarder dollar.

Enligt data från Messari är UNI för närvarande den näst största tillgången på Ethereums blockkedja, endast slagen av Tether.

UNI är den första native DeFi-token som tagit plats på topp 10-listan

När Uniswap tog plats på topp 10-listan fredagen den 5 mars blev UNI den första DeFi-token för att klättra så högt. Dess marknadsvärde ökade från 8,8 miljarder till 14,7 miljarder dollar på bara 24 timmar. Myntets klättring skrev historia på fler sätt än ett, och det skedde strax efter att börsen upplevde en rekordmånad vad gäller handelsvolymen. Handelsvolymen slog rekord med 31,9 miljarder dollar i februari.