Prisanalys av Monero: XMR släpar efter den stigande kryptomarknaden

By: Ilija Rankovic
Ilija Rankovic
Ilija är en handlare, analytiker, författare och konsult med bred erfarenhet inom finansbranschen. Han fokuserar på såväl traditionella marknader… read more.
on mar 9, 2021
  • Monero hamnar efter marknaden när investerare väljer mer innovativa lösningar.
  • Kryptovalutan ser ut att kunna komma ikapp marknaden inom kort.
  • XMR står för närvarande inför motståndszonen mellan 220 och 230 dollar.

Monero är en av de sällsynta kryptovalutorna på topp 25-listan sett till börsvärde som tappat i värde den senaste veckan. Kommer XRM att komma ikapp prismässigt och bör du överväga att investera i XMR nu?

Grundläggande analys: Inga fundamentala förbättringar står i vägen för Monero den här gången

Monero har inte lyckats haka på den senaste veckan trots att kryptomarknaden i stort har studsat tillbaka. XMR-innehavare är ändå hoppfulla, eftersom priset tycks ha bildat en lovande teknisk formation på timdiagrammet.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Vad gäller grundförutsättningarna har inget förändrats för Monero de senaste dagarna eller veckorna. Det är en av förklaringarna till den svaga prisutvecklingen, eftersom investerare valt att investera i flera andra toppprojekt som ruskat om marknaden med uppdateringar och uppgraderingar. Men många ser enorm potential vad gäller Monero tack vare projektets anonymitetsfunktioner.

XMR såg en veckoförlust på 4,64%, vilket var svagare än både BTC:s veckovinst på 4,20% och ETH:s vinst på 11,68%. Monero är för närvarande den 21:e största kryptovalutan sett till marknadsvärde med ett värde på 3,83 miljarder dollar.

I skrivande stund handlas XMR för 214 dollar, vilket motsvarar en prisnedgång med 6,22% jämfört med föregående månads värde.

XMR/USD teknisk analys: Stark motståndszon mellan 220 och 230 dollar är ett stort hinder för XMR

Monero har konsoliderats i drygt tio dagar, efter att myntet hittat starkt stöd och slutade sitt fria fall. Det nya testet av 23,6% Fib retracement-nivån i lördags bekräftade att Monero är redo att öka i pris.

Även om XMR fick kämpa för att bryta över 21-dagars EMA, blev den övergripande prognosen för sekretessmyntet betydligt mer positiv när det äntligen lyckades. Monero kommer förmodligen att kriga mot området mellan 220 och 230 den närmaste tiden, och framgången där kommer att avgöra den framtida prisutvecklingen.

XMR/USD daily chart
XMR/USD – daglig graf

XMR:s RSI på den dagliga tidsramen ligger för närvarande runt mitten av värdeområdet med ett värde på 51,84.

XMR/USD 1-hour chart
XMR/USD – 1-timmasgraf

Om vi tittar på tidsramen kan vi se XMR noga följa den stigande stödnivån efter att ha ändrat riktning. Den nuvarande supportnivån har testats flera gånger (allvarligast de senaste timmarna) men har lyckats stå emot varje gång. Detta är bakgrunden till den nuvarande prisuppgången som Monero upplever.

Vi måste dock ta hänsyn till Moneros starka motståndszon runt 220 dollar, som kan utgöra ett omöjligt hinder (just nu) för XMR-tjurarna.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust