Läge att investera när Starbucks fortsätter att handla på en tjurmarknad?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on mar 9, 2021
  • Starbucks aktier fortsätter sin korrigering från de senaste höjderna.
  • Covid-19-pandemin fortsätter att påverka företagets verksamhet.
  • Bill Ackmans Pershing Square Capital Management minskade sitt innehav I Starbucks.

Aktierna i Starbucks (NASDAQ: SBUX) fortsatte sin korrigering från de senaste höjderna medan analytikernas prismål nu ligger cirka 6% över det aktuella priset. Det finns absolut bättre långsiktiga investeringsmöjligheter just nu, även om Starbucks har en utmärkt position på marknaden.

Grundläggande analys: Covid-19-pandemin fortsätter att påverka företagets verksamhet

Starbucks är en amerikansk multinationell kedja av kaféer och rosterier som finns på över 30 000 platser världen över i fler än 70 länder. Starbucks aktier har haft en stigande trend i flera månader, men det är tydligt att covid-19-pandemin fortsätter att påverka deras verksamhet.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Starbucks rapporterade sina Q1-resultat i januari. De totala intäkterna hade minskat med 4,9% jämfört med andra kvartalet till 6,75 miljarder dollar medan QAP GAAP EPS låg på 0,53 dollar. Försäljningen i jämförbara butiker i Amerika minskade med cirka 6% under första kvartalet medan den globala jämförbara butiksförsäljningen minskade med 5%.

De totala intäkterna hade minskat med än väntat, men företaget höjde ändå sin prognos för år 2021 och meddelade att man förväntar sig en global försäljningstillväxt på cirka 20%. Starbucks förväntar sig att GAAP EPS landar i intervallet 2,42 till 2,62 dollar för räkenskapsåret 2021, medan styrelsen sa att en fullständig återhämtning för den jämförbara butiksförsäljningen förväntas i slutet av 2022.

”Vi förblir optimistiska vad gäller våra robusta verksamhetsutsikter för budgetåret 2021 såväl som vår förmåga att uppnå Starbucks fulla potential för att skapa värde för våra intressenter,” säger VD Kevin Johnson.

Trots detta minskade Bill Ackmans Pershing Square Capital Management sitt innehav i Starbucks nyligen från 10,13 miljoner aktier till 10,07 miljoner aktier. Å andra sidan tilldelade BMO Capital Markets en ”köp”-ranking till Starbucks med ett prismål på 120 dollar, eftersom det ser Starbucks som ett uppenbart aktieval när ekonomin öppnar igen.

Det finns några uppenbara risker vad gäller att investera i aktier i detta företag. Företagets verksamhet kommer att påverkas av pandemin ytterligare ett tag och potentialen för aktierna att stiga är fortfarande begränsad för tillfället. Starbucks kan bryta över motståndet vid 110 dollar igen, men min uppfattning är att det absolut finns bättre långsiktiga investeringsmöjligheter just nu.

Teknisk analys: Starbucks aktier kvar på tjurmarknaden

När vi tittar på diagrammet nedan (en årsperiod) kan vi se att Starbucks aktier stigit från 50 till över 110 dollar som högst, och så länge priset ligger över den svartmarkerade trendlinjen förblir aktien på en tjurmarknad.

Datakälla: tradingview.com

Om priset stiger över 110 dollar skulle det vara en signal att köpa aktier, och nästa mål kan då ligga runt 115 dollar, men om priset faller under stödnivån vid 100 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal.

Sammanfattning

Starbucks aktier fortsatte sin korrigering från de senaste höjderna medan analytikernas prismål ligger cirka 6% över det aktuella priset. Covid-19-pandemin fortsätter att påverka deras verksamhet och Starbucks rapporterade att de totala intäkterna sjönk mer än väntat under första kvartalet. Starbucks aktier är fortfarande kvar på en tjurmarknad, men om priset faller under stödnivån vid 100 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust