Priset på Terra (LUNA) sköt upp till ny rekordnivå

By: Ilija Rankovic
Ilija Rankovic
Ilija är en handlare, analytiker, författare och konsult med bred erfarenhet inom finansbranschen. Han fokuserar på såväl traditionella marknader… read more.
on mar 10, 2021
  • Terra har ökat i popularitet den senaste tiden, inte minst i sociala medier.
  • Som ett resultat steg LUNA med över 30% på bara en dag och bröt över 10 dollar.
  • LUNA kämpar för närvarande mot motståndsnivån vid 11,459 dollar.

Terra (LUNA) har stigit till nya rekordnivåer när priset passerade 10 dollar-märket. Är det slutet på dess tjurrusning eller har LUNA mer utrymme att växa? Och ännu viktigare – bör du överväga att investera i LUNA nu?

Grundläggande analys: Terras skjuter upp efter ökat intresse

Terra är ett blockchain-protokoll som använder olika fiatknutna stablecoins för att driva sina prisstabila globala betalningssystem. Projektet kombinerar prisstabilitet med åtkomst till fiatvalutor med censurmotståndet som kännetecknar Bitcoin för att kunna erbjuda snabba och prisvärda transaktioner.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Utvecklingen påbörjades i januari 2018 och lanseringen av Terras mainnet skedde officiellt i april 2019. Terra drivs av sin native token LUNA. LUNA används för att stabilisera priset på de stablelcoins som Terra använder. LUNA-innehavare är också berättigade att lämna in förslag och rösta om projektets utveckling.

Terra har ökat mycket i popularitet på senare tid, främst eftersom fler fått upp ögonen för projektet, snarare än någon plötslig förändring av grundförutsättningarna. Faktum är att Terra inte har förändrats väsentligt på senare tid. Olika analytiker har förutspått höga prisnivåer för LUNA, vilket förverkligades igår när kryptovalutan passerade 10 dollar-märket. Men Terra anses fortfarande vara ett anständigt köp av många analytiker och kryptoentusiaster.

LUNA har registrerat en prisökning med hela 77,28% under veckan, vilket överträffade både BTC:s veckovinst med 12,82% och ETH:s vinst på 20,97% med bred marginal. Terra är för närvarande den 19:e största kryptovalutan sett till marknadsvärde med ett värde på 4,56 miljarder dollar.

LUNA/USD teknisk analys: LUNA kämpar mot pivotpunkt vid 11,459 dollar

Terra har haft en uppåtgående trend sedan den 28 februari. Den stigande trenden har varit stark men hälsosam, eftersom den upplevde många små fall längs vägen. Men det senaste lyftet var mer drastiskt än under tidigare cykler och priset hoppade från 9,100 hela vägen upp till en ny rekordnivå på 12,187 dollar.

Den senaste pressen kom efter att LUNA hittade stöd i de övre delarna av zonen mellan 8,855 och 9,100 dollar, vilket gav tjurarna en stark signal att köpa. Priset steg sedan med 34% på bara några timmar.

LUNA är för närvarande i konsolideringsläge, och priset ligger i trakterna kring 23,6% Fib retracement-nivån på 11,459 dollar.

LUNA/USD daily chart
LUNA/USD 4-timmarsgraf

LUNA handlar för närvarande strax över 23,6% Fib retracement-nivån, med volymen verkar sjunka. Om detta fortsätter kommer kryptovalutan inte att ha tillräckligt med styrka för att skjuta över sitt omedelbara motstånd och måste fortsätta handla i sidled eller till och med falla i värde. Men om en ny tillströmning av köpare ger sig in på marknaden kan vi se LUNA klättra vidare upp mot 15 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust