Alibaba-aktier kan vara ett bra köp i mars. Här är nästa mål för köpare

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on mar 12, 2021
  • Aktier i Alibaba kan vara en mycket bra kortsiktig investering till nuvarande pris.
  • Om priset stiger över 250 dollar kan nästa mål ligga runt 260 dollar.
  • Om priset sjunker under stödnivån vid 220 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal.

Aktierna i Alibaba (NYSE: BABA) har försvagats med mer än 12% från mitten av februari 2021 och den aktuella aktiekursen uppgår till cirka 240 dollar.

Grundläggande analys: Alibaba står inför problem med kinesiska tillsynsmyndigheter

Alibaba fortsätter att dominera den kinesiska e-handelsmarknaden och enligt analytiker kan de behålla sin dominerande marknadsposition. Kinas e-handelsmarknad kommer att fortsätta växa med mer än 30% under de närmaste åren, och detta kommer bara att stärka Alibabas position ytterligare.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Efter en korrigering på mer än 12% sedadn mitten av februari har Alibaba fångat massor av investerares uppmärksamhet. Alibaba rapporterade sina Q3-resultat i februari. e totala intäkterna hade ökat med 37% på årsbasis till 33,88 miljarder dollar medan FQ3 icke-GAAP EPS låg på 3,38 dollar.

Omsättningstillväxten drevs främst av tillväxten inom deras detaljhandelsföretag i Kina, medan molnsegmentet blev lönsamt för första gången. Det är värt att nämna att mobila MAU-enheter nådde 902 miljoner i december 2020, vilket motsvarar en ökning med 21 miljoner jämfört med september 2020.

”Vi levererade ytterligare ett starkt kvartal med en omsättningstillväxt på 37% på årsbasis och justerad EBITDA upp 22% jämfört med året innan, medan vårt starka fria kassaflöde gjorde det möjligt för oss att ytterligare investera i strategiska områden. Vi är glada över att vår Alibaba Cloud-affärer uppnådde en positiv justerad EBITA under kvartalet, och Cainiao Network gjorde kassaflödet positivt,” säger CFO Maggie Wu.

Alibaba rapporterade att man förväntar sig en ytterligare ökning av intäkterna för räkenskapsåret 2021, medan EPS-tillväxten bör ligga i linje med företagets långsiktiga mål. Trots detta säger vissa analytiker att det finns några uppenbara risker vad gäller att investera i Alibaba-aktier.

Alibaba står inför problem med kinesiska tillsynsmyndigheter, vilket kan tvinga dem att avyttra företag som inte är relaterade till kärnverksamheten inom e-handel. Wall Street Journal rapporterade att om företaget tar avstånd från tidigare ordförande Jack Ma, skulle tillsynsmyndigheterna troligen inte vara så strikta.

Tillsynsmyndigheter skulle kunna straffa Alibaba med böter för att ha brutit mot konkurrenslagstiftningen. ändå är de mer intresserade av att slå hårt ner på Jack Ma och Ant Group, som ses som störande för Kinas finansindustri.

Teknisk analys: 250 dollar representerar den första motståndsnivån

Alibaba-aktierna har försvagats mer än 12% från mitten av februari 2021 efter oro för Ant Group och på grund av press på teknikindustrin.

Datakälla: tradingview.com

För handlare som kan leva med riskerna och exponeringen i Kina kan Alibaba-aktier vara en mycket bra kortsiktig investering till nuvarande pris. Om priset stiger över 250 dollar skulle det vara en signal att köpa Alibaba-aktier, och nästa mål kan då ligga runt 260 dollar, men om priset faller under supportnivån 220 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal.

Sammanfattning

Alibabas aktier har försvagats från 274 till under 230 dollar som lägst sedan mitten av februari, och det aktuella priset ligger runt 240 dollar. Alibaba fortsätter att dominera den kinesiska e-handelsmarknaden och företaget levererade ytterligare ett starkt kvartal med en omsättningstillväxt på 37% på årsbasis. För handlare som kan leva med riskerna och exponeringen i Kina kan Alibaba-aktier vara en mycket bra kortsiktig investering till nuvarande pris.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust