Nexo erbjuder Brink 107 000 pund för BTC-utveckling när den institutionella efterfrågan ökar

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on mar 12, 2021
  • Nexo följer i Geminis och Coinbases fotspår och finansierar BTC-utveckling.
  • Brink kommer att använda bidraget för att stödja BTC-utvecklare under sin nästa finansieringsrunda.
  • BTC:s enastående resultat har gjort att Goldman Sachs börjat utforska dess integration.

Kryptofinans- och utlåningsverksamheten Nexo har erbjudit Brink, en oberoende ideell organisation med fokus på Bitcoin-utveckling, ett bidrag på 107 580 pund. En rapport avslöjade den här nyheten den 11 mars och noterade att Nexos bidrag innebär att de följt i Squares, OKcoins, Geminis, Krakens och Coinbases fotspår som har bidragit med miljoner för att finansiera BTC-utveckling med öppen källkod. Enligt uppgift kommer Brink att använda 107 580 pund för att stödja en annan BTC-utvecklare under sin kommande finansieringsrunda senare denna månad.

Antoni Trenchev, Nexos grundare och chefspartner, förklarade varför de beslutat att erbjuda Brink bidraget:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Tack vare Bitcoins spektakulära rally under de senaste månaderna har vi nått det efterlängtade stadiet där institutionella investerare och privatkunder strömmar in i kryptorummet.

Han tillade att inflödet av institutionella investerare fortsätter att anstränga Bitcoin-protokollet. För att säkerställa att Bitcoin- transaktioner är sömlösa måste nätverket genomgå en ständig utveckling, vilket kräver finansiering. För detta ändamål måste nyckelaktörer inom kryptoekonomin avsätta tid, engagemang och medel för att erbjuda Bitcoin-nätverket en hälsosam och hållbar framtid.

BTC-antagandet ökar

Precis som Trenchev iakttagit så vänder sig företagsvärlden alltmer till kryptobranschen. Tack vare BTC:s fantastiska resultat köpte företag som Tesla och MicroStrategy betydande mängder BTC för att diversifiera sina portföljer och säkra mot inflation. Genom dessa investeringar öppnade företagen också för att andra vanliga företag skulle överväga antagande av BTC.

Goldman Sachs Group Inc. är den senaste institutionen att utforska BTC-antagande. Enligt bankens VD och Chief Operating Officer, John Waldron, har kunder alltmer krävt att banken ska erbjuda dem en möjlighet att äga och investera i BTC. Därför beslutade banken att utforska BTC-integration. Därtill undersöker banken också en BTC-ETF och har enligt uppgift utfärdat en begäran om information för att studera förvaring av digitala tillgångar.

Waldron tillade att banken proaktivt för diskussioner med tillsynsmyndigheter och centralbanker för att förstå regelverket för banker som hanterar digitala tillgångar. Waldron förklarade varför banken har beslutat att utforska kryptointegration och sa att covid-19-pandemin orsakade en explosion i onlinhandeln och denna effekt förväntas fortsätta, vilket underlättar övergången till digitala valutor.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust