Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq steg i veckan. Här är nästa mål

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on mar 14, 2021
  • Under veckan steg Dow Jones med 4,1%, S&P 500 med 2,6% och Nasdaq med 3,1%.
  • USA:s president Joe Biden undertecknade ett stimulanspaket på 1,9 biljoner dollar i torsdags.
  • USA:s statsräntor steg till dee högsta nivåerna på ett år i fredags.

Den amerikanska aktiemarknaden gick starkt förra veckan eftersom investerare förblir optimistiska om det stora stimulanspaketet i USA. S&P 500 och Nasdaq såg sina största procentuella veckovinster sedan början av februari, medan Dow Jones Industrial Average upplevde sin största veckovinst sedan november.

USA:s president Joe Biden undertecknade ett stimulanspaket på 1,9 biljoner dollar i torsdags, och förhoppningarna om ytterligare offentliga utgifter håller marknaden på gott humör. Pandemin är fortfarande den viktigaste faktorn för en ekonomisk comeback, men USA:s president Joe Biden har uppmanat alla stater att erbjuda vaccinationer till alla vuxna amerikaner senast den 1 maj.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

USA:s statsräntor steg till de högsta nivåerna på ett år i fredags, vilket skapade oro över att uppåtpotentialen för Wall Streets tre huvudindex fortfarande är begränsad för tillfället. Högre räntor utgör en risk för den ekonomiska återhämtningen när lånekostnaderna ökar – men den amerikanska centralbanken förväntas allmänt hålla räntor och stimulansprogram oförändrade.

”Vi är tillbaka vid tanken att mer tillväxt är mer inflation och investerare är lite nervösa för nuvarande räntenivåer, vilket påverkar tekniska aktier. Det handlar om takten till vilken räntorna ökar och marknaden verkar vara bekväm med en ytterligare ökning med 10–20 baspunkter för referensräntan om det backas upp av stark data som visar på ekonomisk återhämtning,” säger Victoria Fernandez, chefsmarknadsstrateg på Crossmark Global Investments i Houston.

En positiv nyhet är att antalet amerikaner som ansökte om arbetslöshetsersättning för första gången under veckan som avslutades den 5 mars förbättrades till 712 000 – men arbetsmarknaden är fortfarande långt ifrån full sysselsättning.

S&P 500 steg med 2,6% under veckan

Under veckan såg S&P 500 (SPX) en ökning med 2,6% och stängde till 3 943 punkter.

Datakälla: tradingview.com

Så länge priset ligger över den svartmarkerade trendlinjen förblir S&P 500-indexet på en tjurmarknad, och det finns ingen indikation på att trenden skulle vända just nu. Om priset stiger över 4 000 punkter skulle det vara en köpsignal för S&P 500, och nästa mål kan då ligga vid cirka 4 100 punkter.

DJIA steg med 4,1% under veckan

Dow Jones Industrial Average (DJIA) steg med 4,1% under veckan och stängde till 32 778 punkter.

Datakälla: tradingview.com

Dow Jones Industrial Average såg sin största veckovinst sedan november, och om priset stiger över 33 000 punkter kan nästa mål ligga runt 33 200 punkter. Om priset å andra sidan sjunker under 32 000 punkter skulle det vara en tydlig säljsignal och nästa mål kan då ligga runt 31 500 punkter.

Nasdaq Composite steg med 3,1% under veckan

Nasdaq Composite (COMP) steg med 3,1% under handelsveckan och stängde till 13 319 punkter.

Datakälla: tradingview.com

Om priset stiger över motståndet vid 13 500 skulle det vara en köpsignal för Nasdaq Composite, men om priset sjunker under 13 000 punkter skulle det vara en stark säljsignal och då ligger vägen fri ned till 12 500 punkter.

Sammanfattning

Den amerikanska aktiemarknaden gick starkt i veckan eftersom investerare förblir optimistiska om det stora stimulanspaketet i USA. S&P 500 och Nasdaq såg sina största procentuella veckovinster sedan början av februari, medan Dow Jones Industrial Average upplevde sin största veckovinst sedan november.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust