Ska jag investera i Beyond Meat efter att Citigroup höjt sitt kursmål till 184 dollar?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on mar 15, 2021
  • Beyond Meat utökar sitt produktutbud hos Walmart.
  • Citigroup tilldelade en "köp"-ranking till Beyond Meat med ett prismål på 184 dollar.
  • Det nuvarande "risk/reward"-förhållandet ser inte lovande ut för långsiktiga investerare.

Aktierna i Beyond Meat (NASDAQ: BYND) har stigit från 114 till över 221 dollar som högst sedan januari 2021, och det aktuella priset ligger runt 142 dollar. Det nuvarande ”risk/reward”-förhållandet ser inte lovande ut för långsiktiga investerare och det finns absolut bättre långsiktiga investeringsmöjligheter just nu.

Grundläggande analys: Citigroup tilldelade en ”köp”-ranking till Beyond Meat

Beyond Meat är en Los Angeles-baserad producent av växtbaserade köttersättningar med produkter som är utvecklade för att efterlikna kyckling, nötkött och fläskkorv. Beyond Meats aktier har funnit starkt stöd över 120 dollar, men covid-19-pandemin fortsätter att påverka deras verksamhet.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Beyond Meat rapporterade sina Q4-resultat i februari. De totala intäkterna hade ökat med 3,5% på årsbasis till 101 miljoner dollar medan Q4 GAAP-EPS låg på -0,40 dollar (0,27 dollar sämre än förväntat). De totala intäkterna ökade mindre än väntat (missade prognoserna med 2,17 miljoner dollar) och den främsta anledningen till det var en svagare livsmedelsserviceverksamhet på grund av covid-19 och restriktionerna för livsmedelsservice. Den minskade volymen inom livsmedelsservicen återspeglades också i bruttomarginalerna.

En positiv nyhet är att Beyond Meat utökar produktutbudet hos butikskedjan Walmart på cirka 2 400 platser över hela USA.

Citigroup tilldelade en ”köp”-ranking till Beyond Meat med ett prismål på 184 dollar, eftersom de anser att detta företag kommer att gå betydligt starkare när samhället öppnar igen. Citigroup rapporterade att de problem som påverkade Q4-resultatet var tillfälliga, och när vi väl lägger pandemin bakom oss kan BYND:s momentum återupptas.

Argus tilldelade också en ”köp”-ranking till Beyond Meat med förväntningar om att det ökade fokuset på ekologiskt hållbara produkter kommer att leda till ett uppsving för köttalternativ, särskilt bland yngre konsumenter.

”Vi ser Beyond Meat som det ledande företaget inom det växtbaserade proteinsegmentet, med ett allmänt erkänt varumärke och utsikter för fortsatt marknadsandelstillväxt. Vi förväntar oss att efterfrågan på växtbaserade alternativ kommer att fortsätta växa, inte bara driven av konsumenternas preferenser för hälsosammare mat men också av miljöhänsyn, eftersom modern industriell köttproduktion alltmer erkänns som skadlig för miljön,” säger John Staszak, en analytiker från Argus.

Beyond Meats aktier har förutsättningar att bryta över motståndsnivån vid 160 dollar igen, men min åsikt är att det absolut finns bättre långsiktiga investeringsmöjligheter just nu.

Teknisk analys: 130 dollar representerar en stark stödnivå

Datakälla: tradingview.com

Beyond Meats aktier har försvagats från de senaste topparna över 221 dollar som registrerades den sista veckan i januari, och det aktuella priset ligger runt 142 dollar. De kritiska supportnivåerna är 140, 130 och 120 dollar, samtidigt som 160 och 180 dollar representerar de viktiga motståndsnivåerna.

Om priset stiger över 160 dollar skulle det vara en signal att handla med aktierna och nästa mål kan då ligga runt 170 dollar, men om priset faller under stödnivån vid 130 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal.

Sammanfattning

Citigroup tilldelade en ”köp”-ranking till Beyond Meat med ett prismål på 184 dollar, men min åsikt är att det absolut finns bättre långsiktiga investeringsmöjligheter just nu.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust