Prisanalys av Filecoin: FIL backar efter att ha nått 70 dollar

By: Ilija Rankovic
Ilija Rankovic
Ilija är en handlare, analytiker, författare och konsult med bred erfarenhet inom finansbranschen. Han fokuserar på såväl traditionella marknader… read more.
on mar 17, 2021
  • Filecoins pris steg kraftigt som ett resultat av stark on-chain- och grundläggande data.
  • Priset har ökat med över 25% under dagen, liksom med över 65% under veckan.
  • FIL kämpar nu mot pivotpunkten vid 79 dollar.

Filecoin hade en fantastisk dag då dess FIL-token sköt upp med över 25%. Vad är anledningen till denna prishöjning, och bör du överväga att köpa lite FIL nu?

Grundläggande analys: En rad grundläggande faktorer skapar positivt sentiment

Filecoin är en decentraliserad lagringsplattform som syftar till att lagra information som är ”viktigast för mänskligheten.” Även om projektet samlade in 205 miljoner dollar under en ICO år 2017 så skedde lanseringen betydligt senare. Det ursprungliga lanseringsdatumet var planerat till mitten av 2019, men plattformens mainnet gick live först i mitten av oktober 2020.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Ända sedan lanseringen har Filecoin gått starkt och samlat nya användare, vilket verkligen återspeglas i dess pris. Just nu arbetar Filecoin-teamet med att förbättra sitt nätverk samt att skapa olika partnerskap. Filecoin arrangerar ett hackathon tillsammans med Chainlink, IPFS och andra som kommer att pågå från den 15 mars till 11 april.

FIL har stigit med 66,62% den senaste veckan, vilket överträffade både BTC:s veckovinst på 3,51% och ETH:s förlust med 1,28%. Filecoin är för närvarande den 24: e största kryptovalutan sett till marknadsvärde med ett värde på 4 miljarder dollar.

I skrivande stund handlas FIL till 69,01 dollar, vilket motsvarar en prisökning på 43,24% jämfört med föregående månads värde.

FIL/USD teknisk analys

Om vi tittar på 4-timmarsdiagrammet kan vi se FILs stadiga prisökning som inleddes den 16 mars. Ökningen förde upp priset från strax över 53,50 upp till hela 71,03 dollar. Filecoin går nu in i retracement-läge och priset faller långsamt under 70 dollar till följd av den fallande volymen.

FIL/USD 4-hour chart
FIL/USD 4-timmasgraf

Filecoin visar för närvarande tecken på att volymen avtar efter att den skjutit i höjden VET:s RSI är för närvarande djupt inne i det överköpta territoriet. Det verkar dock som om det vänder tillbaka mot det vanliga handelsområdet och värdet ligger för närvarande på 76,95.

FIL/USD 1-hour chart
FIL/USD 1-timmasgraf

Om vi zoomar in till 1-timmasgrafen kan vi se den senaste tidens stigning i pris och volym, liksom tillbakagången. FIL går dock fortfarande ganska starks, eftersom tjurar och björnar för närvarande kämpar vid pivotpunkten vid 70 dollar.

Filecoins första försvarslinje är 23,6% Fib retracement-nivån vid 64,5 dollar samt dess 21-timmars EMA. Å andra sidan står kryptovalutan inför en försäljningsvägg över 70 dollar och endast en massiv ökning av köpare kan få myntet att bryta över den.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust