Det kinesiska teknikföretaget Meitu investerar ytterligare 35,8 miljoner pund i BTC och ETH

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on mar 19, 2021
  • Företaget har nu 31 000 ETH och 764,08 BTC, vilket innebär en kryptoförmögenhet på 64,45 miljoner pund.
  • Enligt Meitu har de växande krypto- och blockchain-sektorerna stor tillväxtpotential.
  • Meitu är det första kinesiska börsnoterade företaget som köpt en så stor volym BTC.

Det kinesiska mjukvaruutvecklingsföretaget Meitu har investerat ytterligare 35,8 miljoner pund i Bitcoin (BTC) och Ethereum (ETH). Det avslöjades den 18 mars och enligt en rapport innebär köpet att företagets kryptobestånd ökat till motsvarande 64,45 miljoner pund. Enligt uppgift köpte företaget 386,08 BTC för 15,5 miljoner pund och 16 000 ETH för cirka 23,3 miljoner pund.

Detta är företagets andra kryptoköp denna månad. Den 5 mars gjorde Meitu, som är noterat i både Kina och Hong Kong, sin första investering i krypto genom att köpa 15 000 ETH för 15,11 miljoner pund. Samma dag köpte företaget 378 BTC för 12,83 miljoner pund. Som ett resultat äger Meitu nu cirka 31 000 ETH och 764,08 BTC.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt Meitu är kryptovalutorna fortfarande i sin första tillväxtfas. Blockchain har däremot redan visat sin potential att bli ett störande instrument i de nuvarande finans- och teknologisektorerna.

Företaget konstaterade också att deras styrelse har sett en växande kryptoantagande bland vanliga företag som Tesla och en ökad användning av krypto som betalningsmedel.

Strikta kryptoregler i Kina hindrar fortfarande massantagande

Köpet innebär att Meitu blev det första kinesiska börsnoterade företaget som köpt en så stor mängd BTC. Även om företagets beslut kan öppna för ytterligare kryptoantagande bland andra börsnoterade företag, tror analytiker att det är osannolikt att särskilt många företag kommer att göra liknande investeringar den närmaste tiden. Det beror på att Kinas kryptoregler fortfarande är otydliga.

Även om Peking Arbitration Committee (BAC) nyligen uppgav att Kinas förbud mot BTC är flexibelt så är situationen oklar. Enligt uppgift tillåter landet att BTC används som en virtuell vara, men det är fortfarande förbjudet att använda myntet som pengar.

Efter nyheten om Meitus ETH- och BTC-köp steg båda mynten på kryptomarknaden. BTC byter händer till 41 891,5 pund efter att ha stigit med 6,26% det senaste dygnet. Samtidigt steg ETH med 2,82% för att handlas till 1 299,8 pund.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust