Prisanalys av BitTorrent: BTT rusar upp när Binance och Huobi tillkännager handelstävlingar

By: Ilija Rankovic
Ilija Rankovic
Ilija är en handlare, analytiker, författare och konsult med bred erfarenhet inom finansbranschen. Han fokuserar på såväl traditionella marknader… read more.
on mar 20, 2021
  • BitTorrent pressades upp som ett resultat av handelstävlingar som utannonserats av Binance och Huobi.
  • BTT lyckades nå en topp på 0,004 dollar innan en konsolideringsfas inleddes.
  • Kryptovalutan handlas nu inom ett definierat intervall.

BitTorrent steg med över 87% det senaste dygnet som ett resultat av att två handelstävlingar som involverade BTT-tokens utannonserats. Vad väntar härnäst för BitTorrent, och bör du överväga att köpa lite BTT nu?

Grundläggande analys: Binance- och Hubi-handelstävlingar driver BTT uppåt

BitTorrent är en peer-to-peer-fildelnings- och torrentplattform som lanserades i juli 2001. Plattformen köptes sedan av TRON blockchain-plattformen i juli 2018. Ända sedan förvärvet har BitTorrent vidareutvecklats och lagt till olika nya verktyg. Dess ursprungliga kryptovaluta, BTT, lanserades i februari 2019 på TRON-nätverket.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

BTT:s plötsliga prishöjning orsakas sannolikt av flera handelstävlingar som inkluderade BitTorrent. Tävlingarna utannonserades av Huobi och Binance.

Sett till veckan har BTT skjutit upp med hela 135,85%, vilket överträffade både BTC:s veckovinst på 2,55% och ETH:s vinst på 3,07%. BitTorrent är för närvarande den 32:e största kryptovalutan sett till marknadsvärde med ett värde på 3,39 miljarder dollar.

I skrivande stund handlas BTT för 0,00337 dollar, vilket motsvarar en prisökning på 166,93% jämfört med föregående månads värde.

BTT/USD teknisk analys:

Om vi tittar på BTT/USD-parets 1-timmarsdiagram kan vi tydligt se den enorma prisökningen som började på fredagen. Steget upp åtföljdes av en större volymökning som gjorde att BTT kunde nå 0,004 dollar.

BitTorrent befinner sig för tillfället i en hälsosam konsolideringsfas och priset bildar en liten triangelformation. Eftersom formationen skapades under en så liten tidsram lyckades BTT redan skjuta igenom den och positionera sig inom ett handelsintervall.

BTT/USD 1-hour chart
BTT/USD 1-timmasgraf

Kryptovalutan handlas för närvarande mellan 38,2% Fib retracement-nivån vid 0,00326 dollar och 23,6% Fib retracement-nivån vid 0,00355 dollar. Handelsintervallet har bekräftats två gånger, först genom att testa botten och sedan genom att testa ovansidan.

BTT handlas för närvarande i mitten av intervallet, med tydliga gränser. Detta kan hjälpa handlare att både uttyda nästa drag och ställa in sina ”stop loss”-order.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust