Prisanalys av Harmony: Kommer ONE att gå in i väggen vid 0,151 dollar?

By: Ilija Rankovic
Ilija Rankovic
Ilija är en handlare, analytiker, författare och konsult med bred erfarenhet inom finansbranschen. Han fokuserar på såväl traditionella marknader… read more.
on mar 22, 2021
  • Harmony har ökat med nästan 500% i värde bara den senaste månaden.
  • ONE möter nu motstånd vid 0,151 dollar.
  • Långsamt sjunkande volym kommer sannolikt att leda till en tillbakadragning när ONE når motståndet.

Harmony (ONE) har skjutit i höjden under helgen och priset ökade med 25% bara igår. Vad är anledningen till dess starka prisutveckling, och bör du överväga att köpa några ONE nu ?

Grundläggande analys: Stark kedjedata och grundläggande faktorer är främsta anledningarna till ONEs uppsving

Det finns inte någon specifik grundläggande faktor som orsakade Harmonys senaste prisutveckling, utan snarare en kombination av faktorer. Harmonys on-chain-data har blomstrat den senaste tiden och utvecklarteamet släpper nya funktioner för nätverket. Projektet lanserade t.ex. sin styrningsapp den 5 mars.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Harmony har varit ett favoritprojekt för många marknadsanalytiker, helt enkelt tack vare de funktioner som nätverket erbjuder. Konstanta uppdateringar om nya partnerskap (senast med Reef Finance) har också förbättrat marknadssentimentet.

ONE redovisade en veckovinst på 143,78%, vilket överträffade både BTC:s veckoförlust på 7,32% och ETH:s förlust med 6,53%. Harmony är för närvarande den 72:e största kryptovalutan sett till marknadsvärde med ett värde på 1,37 miljarder dollar.

I skrivande stund handlas ONE för 0,14 dollar, vilket motsvarar en prisökning på 469,21% jämfört med föregående månads värde.

ONE/USD teknisk analys: Harmony rusar mot 0,151 dollar

Om vi tittar på ONE/USD-parets 4-timmarsdiagram kan vi se ett återkommande mönster av ett pris som skjuter upp och sedan fastnar i ett pardagars konsolidering. Detta är en indikator på en hälsosam uppgång som baserar sig på grundläggande faktorer och tekniska detaljer.

Efter ett par misslyckade försök lyckades ONE bryta över 0,127 dollar och påbörja sin resa mot 0,151 dollar. Priset måste nu själv hitta stöd- och motståndsnivåer eftersom de närmaste stöden och motståndsnivåerna som den tekniska analysen kan identifiera ligger ganska långt borta.

ONE/USD 4-hour chart
ONE/USD 4-timmasgraf

ONE:s 4-timmars-RSI har just gått in i det överköpta territoriet med ett värde på 75,01.

ONE/USD 1-hour chart
ONE/USD 1-timmasgraf

Genom att zooma in till 1-timmasgrafen kan vi se ett starkt uppsving till följd av extremt hög volym (liknande den volym som pressade upp priset från 0,077 till 0,127 dollar).

ONE stiger för tillfället, men volymen avtar långsamt. Detta kommer troligtvis att sluta med att kryptovalutan stannar vid 0,151 dollar. Men om ONE lyckas bryta över och etablera sin position över denna motståndsnivå (ett mindre troligt scenario) kommer kryptovalutan att möta sitt nästa motstånd vid cirka 0,16 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust