Uppdatering för mars: Är det läge att köpa eller sälja ALPHA?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on mar 22, 2021
  • Alpha Finance meddelade att de lanserat BSC-versionen av Alpha Homoras.
  • Kryptovalutamarknaden sjönk i värde i söndags och ALPHA är fortfarande under press.
  • Om priset sjunker under 1,5 dollar så ligger vägen fri ned till den starka stödnivån runt 1 dollar.

Kryptovalutamarknaden förlorade i värde i söndags. Priset på Bitcoin föll t.ex. under 56 000 dollar igår, och risken för ytterligare nedgångar är ännu inte över. ALPHA är också under tryck och på bara några timmar föll kryptovalutans pris från 1,97 till 1,71 dollar igår och det aktuella priset ligger runt 1,73 dollar.

Grundläggande analys: Alpha Finance meddelade att de har lanserat BSC-versionen av Alpha Homoras

Alpha Finance är ett decentraliserat protokoll som stöder olika produkter och har ett native token med symbolen ALPHA. Alpha Finance Lab är ett ekosystem för DeFi, och detta projekts huvudsakliga mål är att skapa produkter med traditionella finansprinciper samtidigt som de fungerar decentraliserat.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

ALPHA-priset har exploderat uppåt sedan början av januari och nådde nästan motståndsnivån vid 3 dollar i februari. ALPHA var en av de bäst presterarna kryptovalutorna den första veckan i februari, men priset har fortsatt att korrigeras från rekordhöjderna.

Projektets mest kända produkt är Alpha Homora som gör det möjligt för användare att delta som yield farmers, ETH-långivare eller likvidatorer. I mars tillkännagav Alpha Finance att man hade lanserat BSC-versionen av Alpha Homoras (vBSC).

”Alpha Homora är inte en enkel produkt, och vi utför flera analyser (för både Alpha Homora på Ethereum och på BSC) för att säkerställa att vi inte skapar risk för våra användare. Dessutom har vi byggt övervakningsverktyg för båda Alpha Homora vEthereum och vBSC som hjälper oss att upprätthålla kvaliteten på våra produkter även efter lanseringen,” rapporterade Alpha Finance.

Alpha Finance-plattformen står inför flera utmaningar, och en av dem är den begränsade tillgången på produkter utanför Ethereum blockchain. Alpha Finance kan också stå inför bristande likviditet, och min uppfattning är att det fortfarande finns mycket osäkerhet kring detta projekt.

Kryptovalutamarknaden tappade i värde igår, priset på ALPHA kan försvagas ytterligare under de kommande dagarna och kanske är det inte rätt tid att köpa denna kryptovaluta just nu.

Teknisk analys: 2 dollar representerar en stark motståndsnivå

ALPHA har stigit från 0,16 till över 2,9 dollar som högst sedan början av januari 2021, och det nuvarande priset ligger runt 1,73 dollar.

Datakälla: tradingview.com

Om priset stiger över motståndsnivån vid 2 dollar igen så skulle det vara en signal att handla ALPHA, och nästa prismål kan då ligga runt 2,25 eller till och med 2,5 dollar. Om priset å andra sidan sjunker under 1,5 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal och då ligger vägen fri ned till den starka stödnivån som väntar runt 1 dollar.

Sammanfattning

Kryptovalutamarknaden tappar sitt värde denna söndag, priset på ALPHA kan försvagas ännu mer under de kommande dagarna, och kanske är det inte det bästa ögonblicket att köpa denna kryptovaluta. Alpha Finance meddelade att man hade lanserat Alpha Homoras BSC-version (vBSC), men det finns fortfarande mycket osäkerhet kring detta projekt.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust