Finastra integrerar Enigio för bättre DLT-tillväxt

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on mar 25, 2021
  • Finastra vill använda distribuerad ledgerteknik (DLT) för att hantera digitala originaldokument.
  • De har nu integrerat Enigio i sin Fusion Trade Innovation för förkortade led- och behandlingstider.
  • Fördelarna inkluderar ökat bedrägeriskydd, minskade kostnader och ökad effektivitet.

Den finansiella programvaruleverantören Finastra har integrerat Enigio i sin Fusion Trade Innovation för att använda distribuerad ledgerteknik (DLT) för att hantera digitala originaldokument.

Med denna integration kommer det inte att finnas något behov av ett dokumentförvar eller ett centralt register. En annan fördel med integrationen är möjligheten att spara cirka 91% i förvaltningskostnader.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Dessutom tar behandlingstiden för ett enda dokument vanligtvis 14 dagar i genomsnitt. Men det kommer att se en förbättring till bara några timmar tack vare integrationen. Båda företagen kommer att dela resurser och förbättra sin ekonomiska fördel inom branschen.

Tidigare meddelade Finastra att de kommer att anordna sin första virtuella ”Finastra talks trade” den 25 mars, som nu pågår. Under webbinariet diskuterar företaget viktiga handelsrelaterade ämnen i regionen med sina partners och andra toppfinansiella institutioner.

En applikation som skiljer sig från andra DLT-protokoll

Partnerskapsföretaget Enigio trace:original använder distribuerad huvudboksteknologi (DLT) för att skapa ett digitalt originaldokument där de lagliga rättigheterna fortfarande tillhör dess ägare. I andra DLT-applikationer lagras digital data i en blockchain. Men för den här applikationen representeras datan av en fil som använder ett kryptografiskt granskningsspår. Detta gör det unikt från andra liknande DLT-applikationer.

Ett trace.original-dokument är rättsligt bindande för många handlingar och förhandlingsinstrument såsom växlar och handelsgarantier.

Det digitalt avancerade PDF-dokumentet kan enkelt hanteras och överföras mellan flera digitala system.

Enorma integrationsfördelar

Äldre processer är vanligtvis besvärliga och kostsamma för banker. De behöver mångfacetterade kontroller för att vara effektiva för att mildra uppgifterna. Men integrationen av Fusion Trade Innovation och Enigio trace:original ger alla fördelarna med digitalisering. Båda företagen förväntar sig maskinläsbarhet och genomgående bearbetning för kortare ledtider för service och snabbare behandlingstider.

Det blir nu väldigt enkelt för banker och andra finansinstitut att generera spårbara dokument. Fördelarna är enligt företagen enorma, vilket inkluderar ökat bedrägeriskydd, minskade kostnader och ökad effektivitet.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust