Läge att investera i april när American Airlines lyft med mer än 45% i år?

mars 27, 2021
  • American Airlines Groups aktier har ökat med mer än 45% i värde sedan början av 2021.
  • Covid-19-pandemin kan begränsa resandet även i sommar.
  • Det finns absolut bättre investeringsmöjligheter just nu.

Aktierna i American Airlines Group (NASDAQ: AAL) har ökat med mer än 45% i värde sedan början av 2021 och den aktuella aktiekursen ligger runt 22,9 dollar. Flygbranschen visar tecken på återhämtning, men bokningstrenderna förväntas förbli svaga de närmaste månaderna.

Grundläggande analys: Covid-19-pandemin kan begränsa resandet även i sommar

American Airlines Group går starkt på aktiemarknaden efter en förbättrad prognos, men det kommer att ta flera år att återgå till de pre-pandemiska intäkterna. American Airlines har minskat sin dagliga kassaförbränning från 100 miljoner dollar i april 2020 till 30 miljoner dollar under Q4 och de förväntar sig nu att generera ett positivt kassaflöde i mars efter ett år med förluster.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Våra senaste tre veckor har varit de bästa tre veckorna sedan pandemin inleddes, och varje vecka har varit bättre än den tidigare,” sa American Airlines VD Doug Parker förra veckan.

Covid-19-restriktionerna har lättat i många delar av USA, men det återstår fortfarande en lång kamp mot denna pandemi. Framväxten av mer smittsamma covid-19-varianter de senaste veckorna kan skapa ytterligare kaos för resebranschen.

Vissa analytiker menar att detta kan begränsa resandet i sommar och varnar för att det finns ett försiktigt sentiment runt flygbranschen.

”Den brittiska regeringen har varnat människor att de inte ska boka sina sommarsemestrar ännu på grund av risken för nya covid-19-varianter och restriktioner. Lockdown-åtgärderna i Paris, Italiens nationella restriktioner och ökad oro i Tyskland för infektionstakten återspeglas i en växande rädsla för att den andra sommarens resor kommer att gå förlorade,” säger Goodbody-analytikern Mark Wallace.

Min uppfattning är att detta aktie fortfarande är en riskfylld investering och förmodligen är det inte rätt tid att investera i flygbolag just nu. American Airlines verksamhet kommer att förbli under press en tid framöver och det finns flera grundläggande orsaker till varför det pågående aktierallyt kan stanna av.

Företaget har nästan 30 miljarder dollar i nettoskuld och det kommer att kosta mer än en miljard dollar årligen bara för att betala denna skuld. American Airlines marknadsvärde är nästan högre nu än före krisen, och det finns absolut bättre investeringsmöjligheter just nu.

Teknisk analys: Risk/reward-förhållandet är inte tillräckligt bra för värdeinvesterare

Tekniskt sett kan American Airlines aktier stiga över de nuvarande prisnivåerna i april, men risk/reward-förhållandet är inte tillräckligt bra för värdeinvesterare.

Datakälla: tradingview.com

Om priset stiger över 25 dollar skulle det vara en signal att handla med aktierna och nästa mål kan då ligga runt 30 dollar, men om priset faller under stödnivån vid 20 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal.

Sammanfattning

American Airlines Groups aktier har ökat med mer än 45% i värde sedan början av 2021 och aktiekursen ligger just nu runt 22,9 dollar. Jag anser att denna aktie fortfarande är en riskfylld investering och förmodligen är det inte rätt tid att investera i American Airlines just nu.

partner-cta-block-v2-generic, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust