Är april en bra månad att köpa aktier i MPLX?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han älskar att… read more.
on mar 28, 2021
  • MPLX kommer att börja köpa tillbaka aktier eftersom de verkar vara "undervärderade".
  • Utdelningen är cirka 10,7% av aktiekursen.
  • MPLX kommer att fortsätta att fokusera på investeringar i de projekt som ger högst avkastning.

Aktierna i MPLX (NYSE: MPLX) har haft en stigande trend i flera månader och enligt den tekniska analysen förblir denna positiva trend intakt. Utdelningen motsvarar 10,7% till aktiekursen och aktierna i detta företag förblir attraktiva för långsiktiga investerare.

Grundläggande analys: MPLX kommer att börja köpa tillbaka aktier eftersom bolagets aktier verkar vara ”undervärderade”

MPLX (MPLX) är ett naturgasföretag som äger och driver system för samling av råolja och naturgas samt rörledningar och anläggningar för bearbetning och fraktionering av naturgas och naturgasvätskor (NGL) i viktiga amerikanska försörjningspooler.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

MPLX rapporterade sina Q4-resultat förra månaden. De totala intäkterna hade minskat med 3% på årsbasis till 2,25 miljarder dollar medan QAP GAAP EPS låg på 0,63 dollar. De totala intäkterna hade minskat mindre än förväntat medan deras justerade EBITDA för fjärde kvartalet 2020 låg på 1,4 miljarder dollar.

På helårsbasis minskade de totala intäkterna endast med 4% medan nettoförlusten uppgick till 720 miljoner dollar för räkenskapsåret 2020. MPLX minskade sina investeringar under 2020 med över 700 miljoner dollar och kommer att fortsätta att fokusera på investeringar i de projekt som ger högst avkastning.

”Vi är fortsatt engagerade i strikt kapital- och kostnadsdisciplin, och den disciplinen, i kombination med en EBITDA som växer över tiden, stöder vårt fortsatta mål att generera ett överskott av kontanter för 2021 och ger möjlighet att återföra inkrementellt kapital till våra aktieägare,” säger Mike Hennigan, ordförande, VD och koncernchef för MPLX.

Hennigan meddelade för några veckor sedan att företaget skulle börja köpa tillbaka aktier eftersom bolagets aktier verkar vara ”undervärderade” på nuvarande prisnivåer. MPLX utdelningar är stadiga tack vare att kassaflödet förblir stabilt och en hög utdelning ser ut som att kunna behållas framöver.

Teknisk analys: 30 dollar representerar en stark motståndsnivå

Aktierna MPLX är inte övervärderade tack vare en motståndskraftig verksamhet och en sund balansräkning och företaget förblir verkligen ett kvalitetsval inom naturgasindustrin. Om vi jämför företagets EBITDA på 5,2 miljarder dollar och börsvärdet på 25,9 miljarder dollar så ser vi att den här aktien fortfarande har utrymme för sund tillväxt.

Datakälla: tradingview.com

De viktiga supportnivåerna är 22 och 20 dollar, samtidigt som 28 och 30 dollar representerar motståndsnivåerna. Om priset stiger över 28 dollar skulle det vara en signal att köpa aktier och nästa mål kan då ligga runt 30 dollar, men om priset faller under stödnivån 20 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal.

Sammanfattning

Aktierna i MPLX har haft en stigande trend i flera månader och enligt den tekniska analysen kommer den positiva trenden att förbli intakt. MPLX kommer att börja köpa tillbaka aktier eftersom dess aktier verkar vara ”undervärderade” och företaget fortsätter att satsa på kostnadsbesparingar. MPLX utdelningar är solida tack vare ett stabilt kassaflödet och de kommer att fortsätta att fokusera på investeringar i de projekt som ger den högsta avkastningen.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust