Här är nästa mål efter att Exxon Mobil ökat med mer än 40% i år

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han älskar att… read more.
on mar 30, 2021
  • Bank of America är fortsatt positiva till Exxon Mobil.
  • Exxon Mobil förväntar sig ett starkt 2021 och det här är en aktie som bör finnas på din bevakningslista.
  • Moody's sänkte Exxon Mobils skuldbetyg förra veckan till Aa2 från Aa1.

Exxon Mobil (NYSE: XOM) har ökat med mer än 40% i värde sedan årsskiftet och den aktuella aktiekursen ligger runt 57 dollar. Bank of America är fortfarande positiva till Exxon Mobil och företaget är väl positionerat när analytiker förblir optimistiska för råoljan under 2021.

Grundläggande analys: Moody’s sänkte Exxon Mobils skuldbetyg förra veckan till Aa2 från Aa1

Exxon Mobils aktier har gått starkt de senaste veckorna med stöd av förväntningarna om att efterfrågan på råolja ska återhämta sig till nivåerna före pandemin under andra halvåret. I takt med att allt fler människor vaccineras mot covid-19 förväntar sig analytiker att efterfrågan på olja kommer att fortsätta växa.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Bank of America står fast vid sin köprankning för Exxon Mobil eftersom företaget fortfarande är väl positionerat för att överträffa konkurrenterna när vi lämnar pandemin bakom oss. Exxon Mobils utdelning på 6% ser säker ut, företaget förväntar sig ett framgångsrikt 2021 och detta är aktier som absolut bör finnas med på din bevakningslista.

Företaget minskade sina intäkter 2020 till 178,57 miljarder från 255,58 miljarder dollar 2019, men tillväxtprojekten kommer att säkerställa att siffrorna kommer att lyfta i framtiden. Detta företags grundförutsättningar är inte dåliga och med ett börsvärde på 244 miljarder dollar värderas Exxon Mobil rimligt i förhållande till konkurrenterna.

Å andra sidan nedgraderade Moody’s Exxon Mobils skuldbetyg förra veckan till Aa2 från Aa1. Enligt Moody’s är företagets utsikter stabila, men policyn att behålla sin utdelning kommer att sakta ned avbetalningarna av skulderna.

Teknisk analys: Den positiva trenden förblir intakt

Exxon Mobils aktier handlas bara ett par dollar under rekordnivån för 2021, och det första tecknet på att trenden vänder skulle vara om priset faller under stödnivån vid 50 dollar.

Datakälla: tradingview.com

De viktiga stödnivåerna är 55 och 50 dollar, samtidigt som 60 och 65 dollar representerar motståndsnivåerna. Om priset stiger över motståndet vid 60 dollar skulle det vara en signal att köpa aktier och nästa mål kan då ligga runt 62,5 dollar. Om priset å andra sidan sjunker under 50 dollar så skulle det vara en tydlig säljsignal och nästa mål kan då ligga runt 45 eller till och med 40 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust