Vanguard S&P 500 ETF fortsätter att handlas nära rekordnivåer. Här är nästa mål

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han älskar att… read more.
on mar 31, 2021
  • Vanguard S&P 500 ETF förblir stabil efter att Federal Reserve höjde sin BNP-prognos för 2021.
  • Enligt den tekniska analysen kommer den positiva trenden att förbli intakt.
  • Oron kring covid-19 och stigande statsräntor kan sätta press på priset.

Vanguard S&P 500 ETF har haft en stigande trend i flera månader, och enligt den tekniska analysen så kommer denna positiva trend att förbli intakt. Vanguard S&P 500 ETF har för vana att gå starkt under de sista dagarna i mars, men oron kring covid-19 och stigande statsräntor kan lägga press på priset.

Grundläggande analys: Vanguard S&P 500 ETF förblir stabil efter att Federal Reserve höjde sin BNP-prognos för 2021

Vanguard spårar S&P 500 och ger dig exponering för 500 av de viktigaste offentliga företagen i USA. Vanguard S&P 500 ETF fortsätter att gå starkt efter att Federal Reserve höjde sin BNP-prognos för 2021 till 6,5%, även om riskaversion fortsätter att dominera på finansmarknaderna.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

De amerikanska sysselsättningsuppgifterna visade förbättringar och investerarna har fokuserat på aktier som kan dra nytta av en expanderande ekonomi. Under första kvartalet 2021 var energi, material, industri och finans de bästa S&P-sektorerna, men enligt analytiker förblir potentialen för S&P begränsad för närvarande.

Vanguard S&P 500 ETF är positivt korrelerad med S&P 500-indexet, men den nya oron över en tredje pandemivåg kan lägga press på denna ETF. Antalet covid-19-fall ökar igen och det totala antalet amerikanska fall sedan pandemin började passerade 30 miljoner förra veckan.

Samtidigt fortsätter de stigande statsräntorna att skrämma investerare eftersom högre avkastning utgör en risk för den ekonomiska återhämtningen när lånekostnaderna samtidigt stiger. USA:s 10-åriga statsränta steg till 1,77% denna handelsvecka, och det är värt att nämna att Conference Board Consumer Confidence Index steg till sin högsta nivå på ett år i mars.

Teknisk analys: Vanguard S&P 500 ETF fortsätter att handlas nära rekordhöjder

Vanguard 500 ETF fortsätter att handla nära rekordhöga nivåer, och för närvarande finns det inga tecken på att trenden är på väg att vända.

Datakälla: tradingview.com

På detta diagram har jag nu markerat viktiga motstånds- och stödnivåer. De viktiga stödnivåerna är 340, 320 och 300 dollar, samtidigt som 380 och 400 dollar representerar motståndsnivåerna.

Om priset stiger över 380 dollar skulle det vara en signal att handla Vanguard 500, och då ligger vägen fri upp till 400 dollar. Om priset å andra sidan sjunker under 300 dollar skulle det vara en stark säljsignal och ett tecken på att trenden vänder.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust