USD/CHF skjuter upp efter svag schweizisk KPI-ökning

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on apr 1, 2021
  • USD/CHF-priset steg efter de svaga schweiziska inflationsuppgifterna.
  • Uppgifterna tyder på att de schweiziska räntorna kommer att förbli låga en längre tid.
  • Detta har lett till en carry trade-möjlighet mellan USD och CHF.

USD/CHF-priset fortsatte stiga för tredje månaden i rad när marknaden fokuserade på carry trade-möjligheterna mellan dollarn och den schweiziska francen. Paret handlas till 0,9455, vilket är mer än 8% över årets hittills lägsta värde på 0,8760.

USD/CHF
USD/CHF

Den schweiziska francen säljs av

Den schweiziska francen har sjunkit kraftigt mot den amerikanska dollarn – främst på grund av de relativt höga amerikanska obligationsräntorna. Den här veckan steg räntorna för de 10-åriga statsobligationerna till den högsta nivån på 16 månader på 1,76%. Övriga räntor steg också när obligationsförsäljningen accelererade.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Dessutom har USA redan tillhandahållit mer än 2,8 biljoner dollar i stimulans under första kvartalet. Och igår tillkännagav Joe Biden ytterligare ett infrastrukturpaket på 2,8 biljoner dollar för att hjälpa landet att uppgradera sina vägar och broar. Medlen kommer också att användas för att finansiera forskning och utveckling (FoU) och utvidga bredbandstäckningen.

Därför har USD/CHF-paret stigit i takt med att investerare fokuserar på möjligheterna till carry trading. Detta är en situation där investerare lånar från länder med lägre räntor och investerar i länder med högre räntor. Förra veckan åtog sig den schweiziska nationalbanken (SNB) att lämna räntorna på nuvarande – 0,75% i ett försök att stödja ekonomin. Detta gör Schweiz till det land med de lägsta räntorna globalt.

Data som publicerades idag visade att landets räntor kan förbli låga en längre tid. Schweiz konsumentprisindex (KPI) steg från 0,2% i februari till 0,3% i mars. Detta var lägre än medianuppskattningen på 0,4%. På årsbasis sjönk KPI med 0,2% i mars. Detta är väsentligt lägre än SNB-målet på 2,0%.

USD/CHF-prognos

USD/CHF – teknisk graf

USD/CHF-paret har haft en stark stigande trend, vilket visas i det dagliga diagrammet ovan. Priset har lyckats stiga över 50% Fibonacci retracement-nivån och närmar sig nu 61,8%-nivån. Paret har också stigit över den viktiga motståndsnivån vid 0,9373 och ligger över 25- och 50-dagars glidande medelvärden.

Relativ styrkaindex har också flyttat till den överköpta nivån 70. Därför kommer USD/CHF på kort sikt att fortsätta stiga när valutainvesterare siktar mot nästa nyckelmotstånd vid 0,9600. Ett fall under 50% retracement-nivån vid 0,9320 skulle dock ogiltigförklara denna prognos.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust