Algorand (ALGO) kan stiga ytterligare men risken är fortfarande hög

Författad av: Stanko Iliev
april 11, 2021
  • Vesta Equity kommer att använda Algorands blockchain för finansiering och investering i bostadsfastigheter.
  • Om priset stiger över 1,60 dollar igen kan nästa prismål ligga runt 1,70 dollar.
  • 1,20 dollar representerar en stark stödnivå.

Algorands (ALGO) pris har stigit från 0,33 till över 1,80 dollar som högst sedan början av 2021 och det nuvarande priset ligger runt 1,42 dollar. Kryptovalutamarknaden fortsätter att handla i en tjurzon. Bitcoin har stabiliserat sig över 59 000 dollar, vilket tyder på att priset kan bryta över motståndsnivån vid 60 000 dollar igen.

Grundläggande analys: Vesta Equity kommer att använda Algorands blockchain för finansiering och investering av bostadsfastigheter

Algorands (ALGO) pris har exploderat uppåt sedan början av januari och kryptovalutan fortsätter att handlas i en köpzon. Algorand är en proof-of-stake-blockchain (PoS), och ledorden för detta projekt är öppet deltagande, skalbarhet, säkerhet och transaktionsslutlighet.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Algorand gör det möjligt för utvecklare att skapa nya applikationer på sin plattform som drivs av kryptovaluta, men det finns fortfarande en viss osäkerhet kring projektet. En positiv nyhet är att Vesta Equity förra veckan meddelade att de kommer att använda Algorands blockchain för finansiering och investering av bostadsfastigheter.

”Vesta Equity och Algorand har en gemensam vision om hur blockchain möjliggör skapande och utbyte av värde på ett mer effektivt, öppet och säkert sätt. Genom att utöka möjligheterna för både husägare och investerare ligger Vesta Equity i framkant för att skapa nya, mer tillgängliga marknadsmöjligheter genom att föra samman deltagare genom Algorands teknologi,” sa W. Sean Ford, COO för Algorand.

Algorandens likviditet har ökat dramatiskt och många analytiker menar att priset kan öka ytterligare på den pågående tjurmarknaden. Trots detta är det nuvarande risk/reward-förhållandet enligt min mening inte lovande för långsiktiga investerare, och om du bestämmer dig för att köpa Algorand (ALGO) den här månaden bör du alltid använda en ”stop-loss”-order.

Teknisk analys: 1,20 dollar representerar en stark supportnivå

Denna kryptovaluta har tagit stora steg på kort tid och om du bestämmer dig för att köpa Algorand (ALGO) i april bör du vara medveten om att priset också kan försvagas den närmaste tiden.

Datakälla: tradingview.com

De kritiska stödnivåerna är 1,20 och 1 dollar, samtidigt som 1,60 och 1,80 dollar representerar de aktuella motståndsnivåerna. Om priset stiger över 1,60 dollar igen skulle det vara en signal att handla Algorand (ALGO) och nästa prismål kan då ligga runt 1,70 dollar.

Om priset å andra sidan sjunker under 1,20 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal, och då ligger vägen fri ned till stödet vid 1 dollar.