Cramer rekommenderar Coinbases aktier, men bara på lång sikt

By: Jayson Derrick
Jayson Derrick
Jayson bor i Montreal med sin fru och dotter, älskar att titta på hockey och är på en livslång… read more.
on apr 14, 2021
  • Coinbases efterlängtade börsintroduktion genomförs idag.
  • Den exakta tidpunkten för börsintroduktionen är okänd.
  • CNBC:s Jim Cramer förväntar sig inledande volatilitet och föreslår att man köper på doppet.

Inför Coinbases efterlängtade börsintroduktion sa CNBC-experten Jim Cramer att kryptobörsföretaget är ett vettigt köp, men det kanske inte är det perfekta tillfället att slå till på aktien just nu.

Coinbases börsintroduktion kommer att vara volatil

Coinbase handlas för första gången på en offentlig börs idag. Tidpunkten för börsnoteringen sammanfaller med att Bitcoin handlas nära historiska toppar på över 63 000 dollar. Därför kommer aktier sannolikt att lyfta så fort det börjar handlas med tanke på den ”enorma aptiten” för investerare att få nya former av exponering för den relativt nya tillgångsklassen.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

I ett perfekt scenario bör investerare försöka köpa Coinbases aktie för mindre än 475 dollar per aktie, sa Cramer. Detta skulle representera nästan dubbelt så mycket som referenspriset på 250 dollar per aktie som tilldelades på tisdag.

Cramer sa att han är orolig för att en enorm inledande efterfrågan kommer få aktien att ”lyfta till löjliga nivåer” inom några sekunder. Det största problemet med detta scenario är att företagets insiders är fria att sälja sina aktier direkt eftersom det inte finns någon lock-up-period.

Detta kan resultera i en försäljning och skada handlare och kortfristiga investerare. Men långsiktiga investerare kan dra nytta av det eventuella prisfallet eftersom Coinbase är en aktie som är värd att äga på lång sikt.

Oavsett hur den inledande handeln utvecklar sig bör investerarna vara ”redo för den ojämnaste åkturen i ditt ekonomiska liv” och sedan förbereda sig för att köpa ytterligare aktier vid ett eventuellt dopp.

Förvänta dig inte att köpa för 300 dollar per aktie

Att köpa Coinbases aktie strax över 300 dollar-nivån skulle erbjuda investerare bra värde eftersom det innebär en multipel av 10-timmars försäljning, sa Cramer. Detta scenario ”verkar osannolikt” men att köpa aktien till en högre prislapp och en multipel av 15 gånger försäljningen är ”inte orimligt.”

Cramer sa att 475 dollar per aktie är det högsta pris som han skulle vara villig att betala.

Det är också viktigt att komma ihåg att Coinbases börsintroduktion är ett av många andra erbjudanden inom teknikområdet. Så om aktierna blir för dyra kan det ytterligare öka det bredare problemet med bristen på tekniska tillväxtaktier.

Tålmodiga investerare bör ”så småningom” kunna köpa aktien till ett bra pris, avslutade Cramer.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust