Coinbase IPO är live: Här är vad som hände under de första tio minuterna

By: Jayson Derrick
Jayson Derrick
Jayson bor i Montreal med sin fru och dotter, älskar att titta på hockey och är på en livslång… read more.
on apr 14, 2021
  • Coinbase öppnade för handel idag till 385 dollar per aktie.
  • Aktien susade snabbt upp över 400 dollar per aktie.
  • Åtminstone en analytiker tror att investerare fortfarande kan tjäna på aktien.

Aktierna i Coinbase öppnade för handel idag för 381 dollar, vilket var en ökning med mer än 50% från referenspriset på 250 dollar. Inom några minuters handel susade priset upp över 400 dollar per aktie och visade inga tecken på att förlora sitt momentum.

Den här analytikern hade rätt

Inför dagens erbjudande satte MoffettNathanson-analytikern Lisa Ellis ett kursmål på 600 dollar för Coinbases aktie tillsammans med en ”Köp”-ranking. Analytikern sa i en anteckning att aktien inte är för de med svaga hjärtan och inom några minuter efter att handeln inleddes var det tydligt att hon fick rätt – aktien steg snabbt.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Analytikern förklarade under CNBC:s ”The Exchange” igår att den främsta anledningen till att köpa Coinbases aktie är det begränsade utbudet. Analytikern sa att Coinbase är en ”måste äga-aktie” för alla som vill ha exponering för teknik och tillväxt.

“Om du tror på den långsiktiga potentialen för kryptovalutor, som vi gör, och det behöver inte bara vara Bitcoin – det kan vara stablecoins, NFT:er, Ethereum – de är ett agnostiskt sätt att spela på framtiden för kryptovaluta,” sa analytikern. ”Och de skulle vara det enda amerikanska börsnoterade stora bolaget med den typen av exponering.”

I skrivande stund handlas Coinbase-aktier till 425 dollar per aktie och analytikern skulle sannolikt anse att det fortfarande är värt att köpa Coinbases aktier – trots att de snabbt steg med mer än 10% efter att handeln inleddes.

Cramer instämmer med 600 dollar

Coinbases nuvarande pris på 425 dollar är långt över referenspriset på 250 dollar, men investerare trodde knappast att det priset skulle gälla i första hand. CNBC:s Jim Cramer sa tidigare idag att referenspriset på 250 dollar inte var tänkt att ”referera till någonting” eftersom det innebär en förlust av värde för Coinbases aktie i förhållande till vad den handlades för på de privata marknaderna.

”Jag skulle inte bli förvånad om det blir 600 dollar,” sa Cramer. ”Det är Lisa Ellis mål, hon har haft helt rätt om allt som har med krypto att göra.”

Cramer sa också att argumentet för att köpa Coinbases aktier till deras nuvarande pris delvis baseras på dess direkta exponering för Bitcoin-världen och kryptovalutaindustrin. Fonder och andra värdepappersföretag som undviker Bitcoin helt och hållet bör vara ”imponerade” av vad Coinbases VD Brian Armstrong sa på CNBC under sin intervju i morse.

”Han låter som en bankir, han ser ut som en bankir, CFO:n [på Coinbase] är en bankir,” sa Cramer.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust