Travis Perkins jämförbara försäljning steg med 17% under första kvartalet

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on apr 15, 2021
  • Travis Perkins jämförbara försäljning steg med 17% under första kvartalet.
  • Det brittiska företaget planerar att skilja sig från sitt verksamhet Wickes.
  • Travis Perkins aktier steg med 2% under morgonens förhandel.

I ett tillkännagivande idag meddelade Travis Perkins plc (LON: TPK) att deras jämförbara försäljning såg en ökning under första kvartalet tack vare den uppdämpade efterfrågan. Företaget tillskrev också sin starka prestation till ökade bostadstransaktioner i mars.

Travis Perkins aktier steg med ungefär 2% under dagens förhandel och sedan med ytterligare 1% på den öppna marknaden. Aktierna handlas nu för 16,70 pund per aktie. Som jämförelse inledde de 2021 på betydligt lägre 13,70 pund per aktie. Läs mer här om du är intresserad av att investera på aktiemarknaden.

Travis Perkins avknoppar Wickes före den 28 april

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Travis Perkins hade planer på skilja sig ifrån sin verksamhet Wickes under 2020. Men skilsmässan var tvungen att läggas på is förra året på grund av covid-19-störningarna.

På torsdag bekräftade dock det brittiska företaget att det nu planerar att avknoppa Wickes före den 28 april. Verkställande direktören Nick Roberts konstaterade att efter splitten kommer Travis Perkins att vara en handelsfokuserad och förenklad grupp.

Enligt byggmaterials försäljningen såg försäljningen av jämförbara produkter under första kvartalet en 17-procentig ökning på årsbasis Jämfört med samma period 2019 var dess jämförbara försäljning 12% högre. I sin tidigare rapport som publicerades i september rapporterade det Northampton-baserade företaget en massiv minskning med 81% för första halvårets vinst.

VD Nick Roberts kommentarer

Verkställande direktören Nick Roberts konstaterade att Travis Perkins inlett 2021 positivt Roberts sa:

”Koncernen har haft en uppmuntrande start på året med robust jämförbar försäljningstillväxt i våra verksamheter, underbyggd av stark efterfrågan på RMI-marknaden. Merchanting-verksamheten har upprätthållit det momentum som sågs under andra halvåret ifjol medan Toolstation fortsätter att överträffa, driven av dess praktiska och handelsfokuserade erbjudande.”

I separata nyheter från Storbritannien meddelade Hut Group (e-handelsföretag) att intäkterna för helåret ökade med 42% när den pågående hälsokrisen ökade intresset för online-shopping.

Travis Perkins presterade ganska svagt på aktiemarknaden förra året med en årlig nedgång på nära 15%. I skrivande stund värderas det brittiska byggmaterialföretaget till 4,21 miljarder pund.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust