JPMorgans aktier kvar på tjurmarknad som stöds av Q1-resultatet

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on apr 16, 2021
  • JPMorgan rapporterade bättre Q1-resultat än väntat i veckan.
  • JPMorgan rapporterade ett nettoresultat på 14,3 miljarder dollar under första kvartalet
  • Om priset stiger över 160 igen kan nästa mål ligg runt 165 eller till och med 170 dollar.

Aktierna i JPMorgan Chase & Co (NYSE: JPM) har stigit med mer än 18% sedan början av januari 2021, och den aktuella aktiekursen ligger på cirka 151 dollar. JPMorgan rapporterade bättre Q1-resultat än väntat i veckan och enligt den tekniska analysen förblir aktierna i denna bank i en köpzon.

Grundläggande analys: JPMorgan rapporterade bättre Q1-resultat än väntat

JPMorgan rapporterade sina Q1-resultat i onsdags. De totala intäkterna hade ökat med 14,3% på årsbasis till 32,3 miljarder dollar medan GAAP EPS för första kvartalet låg på 4,50 dollar. De totala intäkterna hade ökat mer än väntat (+1,99 miljarder dollar) och banken redovisade ett nettoresultat på 14,3 miljarder dollar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Vi såg ytterligare ett starkt kvartal. Nettoresultatet var en rekord med IB-avgifter upp 57% på årsbasis, vilket återspeglar fortsatt robust aktivitet och marknader upp 25% på årsbasis, eftersom miljön var fortsatt god i januari och februari även om den började normalisera sig i mars. I AWM hade vi ett rekordlångt nettoinflöde på 48 miljarder dollar under kvartalet och insättningar på 2,2 biljoner dollar var en ökning med 36% på årsbasis och 5% i följd, eftersom Fed-balansräkningen fortsätter att expandera,” sa Jennifer Piepszak, finansdirektör för JPMorgan.

Företags- och investeringsbankens intäkter ökade med 46% på årsbasis till 14,6 miljarder dollar, men det är också värt att nämna att aktiemarknadsintäkterna ökade med 47 procent på årsbasis med goda resultat för samtliga produkter. Konsumentutgifterna har återhämtat sig till pre-pandemiska nivåer, och ledningen för JPMorgan anser att ekonomin har potential att se en extremt robust tillväxt under de kommande månaderna.

Denna bank har bevisat sin stabilitet under covid-19-pandemin, och resultatet för första kvartalet visade att JPMorgan rör sig i rätt riktning. Steven Chubak, en analytiker från Wolfe Research, sa att han tror att resultatet för andra kvartalet kan bli ännu bättre.

JPMorgan förväntar sig ett framgångsrikt 2021, och när fler människor vaccineras kommer de ekonomiska aktiviteterna att börja återhämta sig, vilket driver investerarnas sentiment.

Teknisk analys: Tjurarna behåller kontrollen över prisutvecklingen

Datakälla: tradingview.com

JPMorgans aktier har gått från 124,78 till över 160 dollar som högst sedan början av januari, och det aktuella priset ligger runt 151 dollar. De viktiga supportnivåerna är 140 och 130 dollar, samtidigt som 160 och 170 dollar representerar de starka motståndsnivåerna.

Om priset stiger över 160 dollar igen skulle det vara en signal att köpa JPMorgan-aktier och nästa mål kan då ligga runt 165 eller till och med 170 dollar. Om priset å andra sidan sjunker under stödnivån vid 140 dollar skulle det vara ett tydlig säljsignal och då ligger vägen fri ned till stödet vid 130 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust