Johnson & Johnson rapporterar bättre Q1-resultat och försäljning än väntat

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on apr 20, 2021
  • Johnson & Johnson rapporterar bättre resultat och försäljning än väntat under första kvartalet.
  • Det amerikanska företaget förväntar sig nu upp till 6,86 pund i justerat helårsresultat per aktie.
  • JNJ beslutade om 72 pence per aktie i kvartalsutdelning.

Johnson & Johnson (NYSE: JNJ) meddelade idag att deras resultat och försäljning under första kvartalet var bättre än förväntat. Företaget tillskrev sin starka prestation delvis till sin läkemedelsverksamhet. Segmentet medicintekniska produkter fortsatte också att återhämta sig under de senaste månaderna.

Johnson & Johnsons aktier öppnade nästan platt på 115,20 pund per aktie idag men steg till 116,80 pund per aktie inom några minuter. Som jämförelse inledde aktien året på lägre 112,12 pund per aktie efter att ha återhämtat sig från 85,89 pund per aktie i mars 2020, när covid-19-pandemin påverkade som mest.

Johnson & Johnsons resultat för första kvartalet jämfört med analytikernas uppskattningar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Johnson & Johnson rapporterade 4,44 miljarder pund i nettoresultat under första kvartalet, vilket motsvarar 1,66 pund per aktie. Under motsvarande kvartal förra året begränsades dess nettoresultat till lägre 4,16 miljarder pund, eller 1,55 pund per aktie.

Justerat för engångsposter tjänade det amerikanska multinationella företaget 1,86 pund per aktie under första kvartalet. J&J värderade sin försäljning under kvartalet till 15,99 miljarder pund, vilket motsvarar en 7,9% årlig tillväxt. Under föregående kvartal (Q4) rapporterade J&J 16,35 miljarder pund i försäljning.

Enligt FactSet hade experter förutsagt att företaget skulle bokföra en försäljning på 15,75 miljarder pund under första kvartalet. Deras uppskattning för justerat resultat per aktie låg på 1,68 pund. I separata nyheter från USA höjde det avancerade teknikföretaget Lockheed Martin sin prognos idag när vinsten överträffade förväntningarna under första kvartalet.

Andra anmärkningsvärda siffror i Johnson & Johnsons resultatrapport

Andra framstående siffror i det New Brunswick-baserade företagets resultatrapport inkluderar en ökning av läkemedelsförsäljningen med 9,6% på årsbasis och en tillväxt på 10,9% av försäljningen av medicintekniska produkter under Q1. Försäljningen från båda segmenten toppade FactSet-konsensusen. Covid-19-vaccinförsäljningen uppgick till 71,64 miljoner pund.

För helåret räknar Johnson & Johnson nu med att det justerade resultatet per aktie kommer att landa i intervallet 6,76 till 6,86 pund. Det NYSE-noterade företaget tillkännagav 72 pence per aktie i kvartalsutdelning idag, vilket var en ökning med 5% från förra året.

Johnson & Johnson presterade blygsamt positivt på aktiemarknaden förra året med en årlig vinst på knappt 10%. I skrivande stund har företaget som grundades 1886 ett börsvärde på 306,85 miljarder pund och ett förhållande mellan pris och vinst på 30,14.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust