NEO-prisanalys: En korrigering eller slut på rallyt?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on apr 21, 2021
  • NEO-priset förlängde sin korrigering från de senaste höjderna över 130 dollar.
  • Om priset sjunker under 100 dollar igen skulle det vara en tydlig säljsignal.
  • Många förbättringar har tillämpats i Neo N3.

NEO försvagades från 133 till under 100 dollar på mindre än 24 timmar, och det nuvarande priset ligger runt 109 dollar. Den nuvarande trenden för denna kryptovaluta är fortsatt hausse, men när du handlar NEO bör du komma ihåg att priset också kan försvagas ytterligare under de kommande dagarna.

Grundläggande analys: Många förbättringar har tillämpats i Neo N3

NEO-priset förlängde sin korrigering från de senaste topparna över 130 dollar som registrerades den 19 april, men det finns ingen risk för att trenden ska vända för tillfället. NEO fortsätter att handla i en köpzon, men om priset faller under 100 dollar igen skulle det vara en tydlig säljsignal och nästa mål kan då ligga runt 80 dollar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Likviditeten för denna kryptovaluta har ökat dramatiskt de senaste veckorna, och trots den nuvarande nedgången fortsätter NEO att locka uppmärksamhet från handlare. Neo (NEO) är en plattform där användare kan utfärda och handla tillgångar, och den kallas ofta ”Ethereum of China” eftersom det har likheter med Ethereum.

NEOs popularitet ökar och smarta NEO-kontrakt stöder många vanliga programmeringsspråk (Microsoft.net, Java, Kotlin, Go och Python). Neo har släppt Neo N3-versionen den 16 mars 2021 och enligt teamet bakom projektet har många förbättringar implementerats i den här versionen.

”Den mest betydelsefulla uppgraderingen i den här versionen är integrationen av NeoFS-systemet i Oracle-modulen. Många buggar är också fixade, till exempel att fixa en felaktig logik där the state root witness kunde vara noll, kontrollera magin innan man aktiverar state root-konsollkommandon, och fixa hashberäkningslogik och så vidare,” rapporterade Neo-teamet.

Neo N3 är en raffinerad, enkel och kraftfull mjukvaruversion som tillåter utgåvor till utvecklare utan att avbryta den vanliga användarens relation till Neos kärnidentitet. Neo N3 introducerades efter två och ett halvt års utveckling och kan göra Neo till den mest kompletta blockchain-utvecklingsplattformen som för närvarande finns tillgänglig.

Teknisk analys: NEO kan försvagas ytterligare de kommande dagarna

Kryptovalutamarknaden är fortfarande under press, priset på NEO kan försvagas ytterligare de kommande dagarna, och kanske är det inte det bästa tillfället att investera i denna kryptovaluta. Det är också värt att nämna att priset på NEO är korrelerat med priset på Bitcoin, och investerare i denna kryptovaluta bör också ha Bitcoin på sin ”bevakningslista”.

Bitcoin har funnit starkt stöd över 50 000 dollar, men ändå sa Scott Minerd från Guggenheim Partners att Bitcoin återigen kan testa stödnivån vid 30 000 dollar.

Datakälla: tradingview.com

På det här diagrammet markerade jag viktiga motstånds- och stödnivåer. De viktiga supportnivåerna är 100 och 80 dollar, samtidigt som 120, 130 och 140 dollar representerar motståndsnivåerna. Om priset stiger över 120 dollar igen skulle det vara en signal att handla NEO och då ligger vägen fri upp till 130 dollar.

Ett brott över 130 dollar skulle stöda fortsättningen av den hausseartade trenden och nästa prismål kan då ligga runt 140 dollar. Om priset å andra sidan faller under 100 dollar igen så skulle det vara en stark säljsignal och öppna för ett fortsatt fall ned till 80 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust