Polygon (MATIC) kan stiga ytterligare på den pågående tjurmarknaden, men risken är fortsatt hög

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on apr 30, 2021
  • Priset på Polygon (MATIC) har exploderat uppåt sedan den 26 april.
  • Polygon har lanserat en fond på 100 miljoner dollar för att förbättra tillgängligheten till DeFi.
  • 0,50 dollar representerar en stark supportnivå.

Polygon (MATIC) har stigit från 0,37 till över 0,90 dollar som högst sedan den 26 april, och det aktuella priset ligger runt 0,85 dollar.

Grundläggande analys: Polygon har lanserat en fond på 100 miljoner dollar för att förbättra tillgängligheten till DeFi

Polygon (MATIC) har ökat drastiskt i pris sedan den 26 april och denna kryptovaluta fortsätter att handla på en tjurmarknad. MATICs dagliga volym är fortfarande hög och om den positiva trenden står sig kan denna krypto bli en av de stora vinnarna de kommande dagarna.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Polygon är en plattform för Ethereum-skalning och utveckling av infrastruktur och har nyligen lanserat en fond på 100 miljoner dollar för att förbättra tillgängligheten till det decentraliserade finansieringsutrymmet (DeFi) för fler användare.

”Det nuvarande blockchain-ekosystemet är inte redo att skala enligt efterfrågan, och vi strävar efter att ändra det genom att förenkla interaktionen mellan användare och den decentraliserade världen. Vi vill göra interaktion med det decentraliserade ekosystemet så lätt att vem som helst kan göra det utan att oroa sig för komplexiteten i systemet,” rapporterade polygonteamet.

Utmaningarna med långsamma blockbekräftelser och höga gasavgifter måste lösas och Polygon tar sig an detta genom att använda en anpassad version av Plasma-ramverket. Det erbjuder en lösning för snabbare och extremt billiga transaktioner. Snabbare transaktioner, lägre avgifter och DeFiforAll-fonden lägger grunden för Polygons (MATIC) antagande i DeFi-rymden, den snabbast växande marknaden i kryptoindustrin.

Det är också värt att nämna att flera populära DeFi-projekt redan har migrerat till Polygon, vilket innebar att de tog med sig sina kundbaser till detta nätverk. Detta hände med Aave, Curve och decentraliserade börser (DEX) för handel med stablecoins.

Polygon har sett en enorm tillväxt vad gäller sin användaraktivitet de senaste veckorna och de låter även utvecklare använda sina egna tokens för avgifter för att driva nätverket. Globalt antagande, en större användarbas och decentraliserad utveckling är det viktigaste kännetecknet för detta nätverk. Ändå bör investerare i Polygon (MATIC) ha i åtanke att detta är en mycket riskfylld kryptovaluta.

Teknisk analys: 0,50 dollar representerar en stark supportnivå

Denna kryptovaluta har tagit stora steg på kort tid och om du väljer att köpa Polygon (MATIC) bör du vara medveten om att priset också kan falla från de nuvarande nivåerna.

Datakälla: tradingview.com

De kritiska stödnivåerna är 0,70 och 0,50 dollar, samtidigt som 0,90 och 1 dollar representerar de aktuella motståndsnivåerna. Om priset stiger över 0,9 dollar igen så skulle det vara en signal att handla Polygon (MATIC), och nästa prismål kan då ligga runt 1 dollar.

Om priset å andra sidan sjunker under 0,5 dollar så skulle det vara en stark säljsignal” och förmodligen ett tecken på att trenden är på väg att vända.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust