McDonald’s aktier ligger på rekordnivåer. Här är nästa mål

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on maj 2, 2021
  • McDonald's aktier steg till rekordnivåer efter att de publicerade resultatet för första kvartalet.
  • Evercore ISI höjde sitt prismål till 260 dollar för McDonald's.
  • UBS höjde sitt prismål från 240 till 255 dollar.

McDonald’s aktier har skjutit upp efter att företaget rapporterade bättre resultat för första kvartalet än väntat och stängde veckan på 236,08 dollar.

Grundläggande analys: UBS höjde sitt prismål från 240 till 255 dollar

Trots covid-19-pandemin går företagets verksamhet bra och McDonald’s rapporterade bättre resultat för första kvartalet än väntat förra veckan. De totala intäkterna hade ökat med 8,7% på årsbasis till 5,12 miljarder dollar, medan GAAP-vinsten för första kvartalet låg på 2,05 dollar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

De totala intäkterna hade ökat mer än väntat (+80 miljoner dollar) och företaget förväntar sig att denna trend kommer att stå sig när vi går in i återhämtningsfasen efter pandemin. Den globala jämförbara försäljningen ökade med 7,5% under kvartalet medan den jämförbara försäljningen i USA ökade med 13,6%.

McDonald’s betjänar tiotals miljoner kunder varje dag i nästan 40 000 restauranger och sedan pandemin började har företaget satsat på sin konkurrensfördel genom att fortsätta att förbättra drive-through-verksamheten. McDonald’s förväntas se stark omsättning och vinsttillväxt under 2021, särskilt om världen ser slutet på covid-19-pandemin.

UBS höjde sitt prismål från 240 till 255 dollar med förväntningar om att McDonald’s kommer att fortsätta att se förbättringar under de kommande kvartalen.

”Vi fortsätter att tycka om McDonald’s 2021-katalysatorbana i USA, men tror också att varumärket är positionerat för en flerårig period av försäljningsutveckling. Strukturella förbättringar av marknadsföringen, en digital och uppdaterad butiksbas, drive through-effektiviteten och menyuppgraderingar bör ge löpande aktievinstmöjligheter,” rapporterade en analytiker från UBS.

Evercore ISI höjde sitt prismål till 260 dollar för McDonald’s eftersom de anser att företaget är väl positionerat för en flerårig period av försäljningsutveckling. McDonald’s är ett stabilt företag med en bra position på marknaden, men det nuvarande risk/reward-förhållandet är inte lovande för värdeinvesterare.

McDonald’s värdering ligger för närvarande på en rekordhög nivå och en positiv utveckling har redan inkluderats i aktiekursen. McDonald’s handlar mer än nitton gånger EBITDA 2020 och den aktuella utdelningsavkastningen är cirka 2,2% vilket inte är attraktivt för investerare med fokus på utdelning.

Teknisk analys: McDonald’s aktier steg till rekordnivåer

McDonald’s aktier steg till rekordnivåer efter att de publicerade resultatet för första kvartalet och för närvarande finns det ingen risk för en björnmarknad.

Datakälla: tradingview.com

De viktiga supportnivåerna är 220 och 200 dollar, samtidigt som 240, 250 och 260 dollar representerar de aktuella motståndsnivåerna. Om priset stiger över 245 dollar skulle det vara en signal att handla McDonald’s-aktier och nästa mål kan då ligga runt 250 dollar.

Ett lyft över 250 dollar skulle stöda fortsättningen av den hausseartade trenden för McDonald’s, men om priset sjunker under 220 dollar skulle det vara en stark säljsignal.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust