Litecoin kan bli en av de stora vinnarna de närmaste dagarna. Här är nästa mål

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on maj 4, 2021
  • Om priset stiger över 300 dollar igen så kan nästa prismål ligga runt 325 eller till och med 350 dollar.
  • 250 dollar representerar en stark stödnivå.
  • eBay överväger ett kryptobetalningsalternativ.

Litecoin (LTC) visar en stadigt stigande trend och för tillfället tyder allt på att priset kan bryta över motståndet vid 300 dollar igen.

Grundläggande analys: Litecoin kan bli en av de stora vinnarna

Kryptovalutamarknaden har gått starkt under de första handelsdagarna i maj. Ethereum bröt över 3 300 dollar och denna situation stöder även priset på Litecoin. Om den positiva trenden fortsätter kan Litecoin bli en av de stora vinnarna de närmaste dagarna.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Kryptovalutamarknaden fortsätter att locka ”stora aktörer” och enligt uppgift överväger nu även eBay ett kryptobetalningsalternativ. eBays VD Jamie Iannone uppgav att eBay undersöker ett nytt betalningsalternativ som bör vara kryptovalutor, men företaget undersöker också sätt att använda icke-fungibla tokens (NFT).

Den dagliga volymen för LTC är fortfarande hög och Litecoin fortsätter att öka i pris efter ett inflöde av nytt kapital på marknaden.

Förra månaden lanserade PayPal ”Checkout with Crypto”, som låter kunder betala med Bitcoin, Litecoin, Ethereum och Bitcoin Cash. Mastercard och Visa gjorde också uppgraderingar för att integrera kryptovalutor i sina betalningsnätverk och denna trend kan få många andra betalningsföretag att följa i samma fotspår.

Afrikas äldsta nationalpark, Virunga, meddelade nyligen att de kommer att acceptera Ethereum, Litecoin, Bitcoin, Chainlink och många andra kryptovalutor som donationer. Migrationen till digitala betalningar fortsätter att accelerera och starka nätverksfundament fortsätter att vara en av Litecoins huvudegenskaper.

Litecoin (LTC) handlar nära motståndsnivån vid 300 dollar

Priset på Litecoin (LTC) har stigit under de första dagarna i maj och för närvarande finns det inga tecken på att trenden är på väg att vända. Litecoin kan stiga ytterligare på den pågående tjurmarknaden och om det bryter över 300 dollar igen kan nästa prismål ligga runt 325 eller till och med 350 dollar.

Datakälla: tradingview.com

Om priset å andra sidan sjunker under 250 dollar så skulle det vara en tydlig säljsignal och då ligger vägen fri ned till stödet vid 200 dollar. Det är också värt att nämna att priset på Litecoin är korrelerat med priset på Bitcoin, och investerare i denna kryptovaluta bör också ha med Bitcoin på sin ”bevakningslista”.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust