Tre viktiga punkter i DuPonts Q1-resultatrapport

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on maj 4, 2021
  • DuPont rapporterar bättre resultat och försäljning än väntat under första kvartalet.
  • Styrelsen godkände ett nytt program för återköp av aktier till ett värde av 1,08 miljarder pund.
  • DuPont förutspår en försäljning på upp till 11,45 miljarder pund för hela räkenskapsåret.

DuPont de Nemours Inc. (NYSE: DD) rapporterade idag att resultatet och försäljningen under första kvartalet överträffade analytikernas förväntningar. Samtliga affärssegment har visat motståndskraft de senaste månaderna och DuPont höjde också sin prognos för hela räkenskapsåret.

1. Ekonomisk utveckling

DuPont rapporterade 3,88 miljarder pund i nettoresultat under första kvartalet, vilket motsvarar 6,41 pund per aktie. Under motsvarande kvartal förra året bokförde de en förlust på 434,44 miljoner pund, eller 59,75 pence per aktie.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Justerat för engångsposter tjänade kemikalieföretaget 65,51 pence per aktie under första kvartalet. DuPont värderade sin försäljning under det senaste kvartalet till 2,87 miljarder pund, vilket motsvarar en tillväxt på 8,3% på årsbasis.

Enligt FactSet hade experter förutsagt att företaget skulle generera 2,77 miljarder pund i försäljning under första kvartalet. Deras uppskattning för justerat resultat per aktie begränsades till lägre 53,99 pence. I separata nyheter från USA meddelade KKR & Co att resultatet ökade med 63% under det första kvartalet, främst tack vare kapitalmarknadsverksamheten.

2. Återköp och prognos för helåret

För helåret beräknar DuPont nu upp till 2,70 pund i justerat resultat per aktie. Det Wilmington-baserade företaget förväntar sig också att försäljningen kommer att landa i intervallet 11,30 miljarder till 11,45 miljarder pund under budgetåret 2021.

Styrelsen godkände ett nytt återköpsprogram för aktier till ett värde av 1,08 miljarder pund idag. DuPont köpte tillbaka 359,93 miljoner pund av sina aktier under första kvartalet.

3. Verkställande direktörens kommentarer

VD Ed Breen kommenterade de uppnådda milstolparna under första kvartalet:

”Under det första kvartalet slutförde vi separationen av vår närings- och biovetenskapsverksamhet via en skattefri split och tecknade avtal för att avyttra våra Clean Technologies- och Solamet-verksamheter och förväntar oss att alla tre transaktionerna kommer att leverera cirka 8 miljarder dollar i bruttointäkter. Dessutom tillkännagav vi ett slutgiltigt avtal om att förvärva Laird Performance Materials, som kompletterar vårt elektronik- och industrisegment. Det planerade förvärvet av Laird Performance Materials är en del av vår strategi att växa som en global innovationsledare genom riktad M&A.”

Inverkan på aktiekursen

DuPonts aktier föll med mer än 1% under förhandeln idag och förlorade ytterligare 0,75% när marknaden öppnat. Aktien återhämtade dock hela intradagsförlusten senare under dagen för att handlas till 56,55 pund per aktie. I skrivande stund värderas DuPont till 30,20 miljarder pund.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust