NYDIG hävdar att hundratals amerikanska banker kommer att anta krypto i år

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on maj 5, 2021
  • NYDIG och FIS kommer att använda FIS Digital One Mobile-lösningen för att låta banker erbjuda BTC-tjänster.
  • Enligt Robert Guttman kommer denna lösning att överbrygga klyftan mellan krypto och traditionell ekonomi.
  • Detta partnerskap innebar också att FIS investerade en okänd summa pengar i NYDIG.

Kryptoförvaltningsföretaget NYDIG har inlett ett samarbete med Fidelity National Information Services (FIS), ett ledande FinTech-företag som hjälper amerikanska banker att integrera krypto i sina verksamheter. De två företagen vill utveckla en lösning som låter bankerna erbjuda sina kunder möjligheten att köpa, hålla och sälja Bitcoin (BTC) via sina bankkonton. Enligt uppgift har hundratals banker redan anmält sig till detta program, som kommer att lanseras de närmaste månaderna.

Företagen kommer att nå dit genom att utnyttja FIS Digital One Mobile-lösningen, som gör det möjligt för bankerna att tillhandahålla BTC-tjänster sömlöst genom en intuitiv plattform. Genom att integrera denna lösning kommer bankerna att låta sina kunder hantera sina BTC-innehav tillsammans med sina fiatinnehav via en och samma plattform.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt Robert Guttmann, grundare och VD för NYDIG, kommer detta partnerskap att överbrygga tillgänglighets- och trovärdighetsgapet mellan krypto- och traditionella finanssektorer. Han tillade att detta samarbete kommer att fungera som en port till en ny tid av ekonomisk frihet och förtroende för konsumenter och deras bankpartners.

I en efterföljande intervju noterade Patrick Sells, chefen för banklösningen vid NYDIG, att hundratals banker i USA redan har registrerat sig för att integrera lösningen. Även om han erkände att de flesta av dessa finansinstitut är små noterade Sells att de två företagen även samtalar med ledande banker om lösningen.

NYDIGs VD, Yao Zhao, tillade att den här lösningen kommer att bidra till att skapa en jämnare spelplan för både privatpersoner och institutionella investerare. Enligt henne saknar de flesta människor möjlighet att investera i samma tillgångar som institutionella investerare. Men när banker integrerar den här lösningen kommer amerikanska invånare att få en chans att köpa BTC för så små summor som en dollar. Hon tillade att detta kommer att bli ett viktigt steg mot ekonomisk egenmakt.

Utöver att utveckla lösningen för banker köpte FIS Venture, FIS:s investeringsarm, in sig i NYDIG. Företagen valde dock med att inte avslöja de finansiella villkoren för denna investering.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust