Citibank överväger att lansera kryptohandel och förvaltningstjänster

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on maj 7, 2021
  • Citi skyndar långsamt eftersom de vill erbjuda kvalitetsprodukter som uppfyller regleringskraven.
  • Banken hävdar att de inte har FOMO eftersom kryptomarknaden befinner sig i sin första fas.
  • Tidigare hävdade Citi att BTC befinner sig vid ett vägskäl och kan bli en internationell handelsvaluta.

Citibank, en av de äldsta bankerna i USA, överväger att introducera kryptohandel, -förvaltning och -finansieringstjänster. Bankjättens chef för utländska marknader, Itay Tuchman, avslöjade denna nyhet tidigare idag och noterade att banken får allt fler förfrågningar från sina kunder om att lansera Bitcoin-tjänster. Enligt uppgift planerar banken att ta god tid på sig att lansera en produkt för att säkerställa att den både kommer att tilltala deras kunder och följa regelverken.

Enligt Tuchman kan banken hantera kryptointegration på en rad olika sätt. Just nu ser de över möjligheterna och hur de bäst kan tjäna sina kunder.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Trots att banken valt en långsam och försiktig strategi för att integrera kryptotjänster uppger Tuchman att det inte handlar om någon FOMO (fear of missing out) på grund av två faktorer. Det första är att Citi bedömer att krypto är här för att stanna och det andra är att banken upplever att marknaden fortfarande befinner sig i ett inledande skede. Han tillade att banken inte anser att det är ett kapplöpning för att ge sig in i krypto, eftersom de anser att det finns mer än tillräckligt utrymme för alla.

BTC fortsätter att väcka mer uppmärksamhet från banker

Den här nyheten kommer efter att NYDIG avslöjade att hundratals amerikanska banker kommer att börja erbjuda kryptotjänster under de närmaste månaderna. Kryptoförvaringsföretaget avslöjade att de samarbetar med Fidelity National Information Services (FIS) för att utnyttja FIS Digital One Mobile-lösningen för att hjälpa banker att tillhandahålla BTC-tjänster. Även om företagen hittills endast säkrat avtal med mindre banker så för de samtal med ledande finansinstitut för att få dem att kliva ombord.

Även om detta är första gången som Citi avslöjat planer på BTC-antagande så har banken varit positiva till myntet ett längre tag. Till exempel publicerade banken en rapport i mars där de hävdade att BTC står inför ett vägskäl och att det kan bli valutan för global handel i framtiden.

Enligt bankens analytiker kan BTC uppnå detta tack vare dess egenskaper, som inkluderar en decentraliserad och gränslös design, brist på valutaexponering, snabba och billigare penningöverföringar, säkra betalningskanaler och spårbarhet.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust