Prisanalys av Bitcoin (BTC) för maj

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on maj 7, 2021
  • Den institutionella efterfrågan fortsätter att öka drastiskt.
  • Goldman Sachs tillkännagav i veckan att de bildar ett nytt dedikerat kryptoteam.
  • Kanske är det inte den bästa tiden att investera i Bitcoin (BTC).

Kryptovalutamarknaden har gått starkt idag. Bitcoin handlas mycket nära 58 000 dollar och för tillfället tyder allt på att priset kan bryta över denna nivå mycket snart.

Grundläggande analys: Institutionell efterfrågan fortsätter att öka betydligt

Bitcoin fortsätter att stödas av både utvecklare och användare samtidigt som grunderna för denna kryptovaluta fortsätter att förbättras. Bitcoin har stabiliserats över stödet vid 50 000 dollar. Den dagliga volymen är också fortsatt hög och Bitcoin fortsätter att växa efter ett inflöde av nytt kapital på marknaden.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Kryptovalutamarknaden fortsätter att locka ”stora spelare”. eBay överväger ett kryptobetalningsalternativ medan Mastercard och Visa redan integrerat kryptovalutor i sina betalningsnätverk. Goldman Sachs tillkännagav den här veckan att de bildar ett nytt dedikerat kryptoteam och lanserar två derivatprodukter: Bitcoin NDFS och CME Bitcoin-terminer.

”Institutionell efterfrågan fortsätter att växa betydligt i detta utrymme, och att kunna arbeta med partners som Cumberland kommer att hjälpa oss att utöka våra möjligheter. Det nya erbjudandet banar väg för oss att utveckla våra nya kryptovalutafunktioner,” uppgav Max Minton, Goldmans chef för digitala tillgångar i Asien och Stillahavsområdet.

JP Morgan och Morgan Stanley har också börjat erbjuda Bitcoin-exponering för sina institutionella kunder, vilket visar att även stora aktörer har förtroende för Bitcoins framtid.

Trots detta kan priset på denna kryptovaluta försvagas under de kommande veckorna, och kanske är det inte den bästa tiden att investera i Bitcoin (BTC) just nu. Om större investerare oväntat säljer stora mängder Bitcoin kan det resultera i en extrem korrigering eftersom en liten prisförändring kan framkalla likvidationer från handlare med hög skuldsättning.

Risk/reward-förhållandet är för närvarande inte bra, och jag anser att det finns många kryptovalutor med större potential just nu.

Teknisk analys: Huvudtrenden är fortsatt hausse

Enligt den tekniska analys kan Bitcoin stiga över motståndet vid 60 000 dollar de närmaste dagarna eller till och med timmarna.

Datakälla: tradingview.com

Huvudtrenden för denna kryptovaluta förblir hausse och för närvarande finns det ingen signal om att trenden skulle vara på väg att vända. Om priset bryter över 58 000 dollar igen skulle det vara en signal att handla Bitcoin, och nästa prismål kan då ligga runt 60 000 dollar.

Om priset å andra sidan faller under stödet vid 50 000 dollar så skulle det vara en tydlig säljsignal och nästa mål kan då vara cirka 45 000 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust