Tre viktiga punkter i Rokos resultatrapport för första kvartalet

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on maj 7, 2021
  • Roku Inc slog Wall Streets prognoser under första kvartalet.
  • Det amerikanska företaget lockade 2,4 miljoner nya aktiva kunder under första kvartalet.
  • Roku förväntar sig en omsättning på upp till 446,25 miljoner pund under innevarande kvartal.

Roku Inc. (NASDAQ: ROKU) rapporterade sina finansiella resultat för första kvartalet igår och överträffade Wall Streets förväntningar. Tack vare det starka kvartalet höjde företaget också sin prognos för andra kvartalet.

1. Ekonomisk utveckling

Roku meddelade att deras nettoresultat under första kvartalet uppgick till 54,92 miljoner pund, vilket motsvarar 38,87 pence per aktie. Under det jämförbara kvartalet förra året bokförde de en nettoförlust på 39,37 miljoner pund, eller 32,39 pence per aktie.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Det Los Gatos-baserade företaget genererade 413,28 miljoner pund i intäkter under första kvartalet jämfört med föregående års Q1 på 230,90 miljoner pund. Enligt Roku uppgick plattformsintäkterna till 335,76 miljoner pund under det senaste kvartalet och spelarintäkterna registrerade till 77,52 miljoner pund.

Enligt FactSet hade experter förutspått 354,12 miljoner pund i försäljning för Roku under första kvartalet och 9,36 pence i GAAP-förlust per aktie. Under föregående kvartal överraskade tillverkaren av digitala mediaspelare med en vinst på 48,09 miljoner pund.

2. Totalt antal aktiva konton

Roku har nu sammanlagt 53,6 miljoner aktiva konton efter att 2,4 miljoner tillkommit under första kvartalet. Plattformen rapporterade 18,3 miljarder timmar streaming under det senaste kvartalet jämfört med 17 miljarder under Q4.

I separata nyheter från USA rapporterade träningsutrustnings- och medieföretaget Peloton Interactive Inc att försäljningen ökade med 141% under räkenskapsårets tredje kvartal.

3. Prognos för andra kvartalet

För det andra kvartalet förväntar sig Roku nu att intäkterna kommer att landa i intervallet 439,05 miljoner till 446,25 miljoner pund. FactSet-konsensus å andra sidan uppgår till 395,86 miljoner pund. I ett brev till aktieägarna sa det amerikanska företaget att:

”Annonsörerna fortsatte att följa publiken och flyttar sina budgetar till TV-streaming och Rokos intäkter från videoannonser har mer än fördubblats på årsbasis.”

Inverkan på aktiekursen

Rokus aktier rusade upp med cirka 8% under gårdagens efterhandel. Aktierna handlas nu för 220,60 pund per aktie. Som jämförelse inleddes året på högre 228,81 per aktie.

Roku presterade extremt positivt på aktiemarknaden ifjol med en årlig vinst på mer än 125%, trots att de hade fallit så lågt som till 54,79 pund per aktie i mars 2020 när effekten av covid-19-krisen var som mest påfallande. I skrivande stund har det Nasdaq-noterade företaget ett börsvärde på 27,08 miljarder pund.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust