Är maj en bra månad att köpa eBay-aktier?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han älskar att… read more.
on maj 10, 2021
  • eBay återköpte aktier för cirka 292 miljoner dollar under första kvartalet 2021.
  • eBay undersöker ett nytt betalningsalternativ, vilket antas vara kryptovalutor.
  • Aktierna i eBay är ganska rimligt värderade.

Aktierna i eBay (NASDAQ: EBAY) har stigit från 50,4 till över 65 dollar som högst sedan början av januari 2021, och det aktuella priset ligger runt 62 dollar. eBay fortsätter att expandera sin verksamhet och med den aktuella aktiekursen värderas detta företag ganska rimligt.

Grundläggande analys: eBays aktier värderas ganska rimligt

eBay är en e-handelsmarknad online som fortsätter att generera stabila intäkter och en sund vinstmarginal. eBay rapporterade första kvartalets resultat i april. De totala intäkterna hade ökat med 42% på årsbasis till 3,02 miljarder dollar medan GAAP EPS för samma period var 0,82 dollar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Vi levererade ytterligare ett starkt kvartal för företaget och en utmärkt start på året för våra köpare och säljare. Vi genererade en enorm volym och resultat, med den högsta omsättningstillväxten sedan 2005,” sa Jamie Iannone, VD på eBay.

Det är värt att nämna att de årliga aktiva köparna ökade med 7% till totalt 187 miljoner, medan de årliga aktiva säljarna ökade med 8% och nådde 20 miljoner. De sammanlagda intäkterna ökade mer än väntat och företaget höjde sin prognos för andra kvartalet.

eBay förväntar sig nu intäkter på 2,98 miljarder till 3,03 miljarder dollar och en GAAP-vinst på 0,67 till 0,72 dollar under andra kvartalet av räkenskapsåret 2021. eBay återköpte aktier för cirka 292 miljoner dollar under första kvartalet, vilket motsvarar mer än fem miljoner aktier.

Företaget har planer på att expandera sin verksamhet och eBays VD Jamie Iannone har meddelat att eBay undersöker ett nytt betalningsalternativ, vilket antas vara kryptovalutor. Företaget undersöker också sätt att använda icke-fungibla tokens (NFT).

Styrelsen tillkännagav en kvartalsutdelning på 0,18 dollar per aktie, som kommer att betalas ut den 18 juni till aktieägarna. eBay handlas mindre än tretton gånger EBITDA 2020 och med ett börsvärde på 40,73 miljarder dollar är aktierna i företaget ganska rimligt värderade.

Teknisk analys: Tjurarna har fortfarande kontroll över prisutvecklingen

Datakälla: tradingview.com

Aktierna i detta företag har haft en stigande trend de senaste månaderna och om priset stiger över 65 dollar så skulle det vara en signal att handla med eBay-aktier och då ligger vägen fri upp till 70 dollar. Om priset å andra sidan sjunker under 55 dollar så skulle det vara en tydlig säljsignal och nästa mål kan då ligga runt 50 eller till och med 45 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust