Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq kvar på en tjurmarknad trots svagare jobbdata än väntat

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han älskar att… read more.
on maj 10, 2021
  • Förra veckan steg Dow Jones med 2,67% och S&P 500 med 1,23%, men Nasdaq sjönk med 1,51%.
  • USA presenterade en svagare jobbrapport än väntat.
  • Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq fortsätter att handlas på en tjurmarknad.

Den amerikanska gick starkt i fredags och Wall Streets tre huvudindex steg trots en svagare amerikansk jobbrapport än väntat. USA släppte Nonfarm Payrolls-rapporten i fredags, som visade att landet bara skapade 266 000 nya jobb i april.

Jämfört med de 770 000 arbetstillfällen som tillkom i mars var jobbrapporten en besvikelse och låg långt under ekonomernas prognoser på 998 000 nya arbeten i april. Arbetslösheten steg till 6,1% från 6,0%, men det är samtidigt värt att nämna att den genomsnittliga timinkomsten ökade med 21 cent till 30,17 dollar (efter att ha sjunkit 4 cent i mars).

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Att jobbrapporten var svagare än väntat hjälpte aktierna att stiga eftersom det lindrade farhågor om stigande inflation och potentiellt högre räntor. Rapporten ökade efterfrågan på högavkastningstillgångar och bekräftade den amerikanska centralbankens inställning att upprätthålla en ultralös penningpolitik den kommande perioden.

”Tillväxtnamn som kastades i sopora får en ny chans, eftersom de kommer att uppfattas vara mindre riskabla i en miljö där det är långsammare återhämtning, och det är verkligen vad jobbdatan indikerar,” sa Tom Martin, seniorportföljchef på Globalt Investments.

De amerikanska beslutsfattarna sa återigen att stimulansprogrammet skulle förbli på plats tills ekonomin återhämtar sig till nivåerna före pandemin. Dow och S&P 500 stängde på rekordnivåer i fredags och avancerade på veckobasis, medan Nasdaq Composite föll med 1,51% på veckobasis.

S&P 500 steg med 1,23% förra veckan

För veckan bokförde S&P 500 (SPX) en ökning med 1,23% och stängde på 4 232 punkter.

Datakälla: tradingview.com

S&P 500 steg till rekordhöjder i fredags, men om priset sjunker under 4 000 punkter skulle det vara en stark säljsignal och då ligger vägen fri ned till 3 800.

DJIA steg med 2,67% förra veckan

Dow Jones Industrial Average (DJIA) steg med 2,67% förra veckan och stängde på 34 777 punkter.

Datakälla: tradingview.com

Dow Jones Industrial Average susade upp till rekordhöjder i fredags och om priset bryter över 35 000 punkter så skulle det vara en hausseartad bekräftelse för detta index. Å andra sidan, om priset sjunker under 34 000 punkter så skulle det vara en säljsignal och nästa mål kan då ligga runt 33 500.

Nasdaq Composite sjönk med 1,51% förra veckan

Nasdaq Composite (COMP) föll med 1,51% under veckan och stängde på 13 752 punkter.

Datakälla: tradingview.com

Den nuvarande stödnivån ligger runt 13 500 punkter och om priset faller under denna nivå skulle det vara en stark säljsignal och öppna för ett fortsatt fall ned till 13 000.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust