NZD/USD bildar stigande kilmönster inför amerikansk KPI- och PPI-data

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on maj 12, 2021
  • NZD/USD-paret har fallit i takt med att dollarn stigit inför USA:s inflationsdata.
  • Paret har bildat ett stigande kilmönster på 4-timmarsdiagrammet.
  • Analytiker förväntar sig att USA:s inflation kommer att stiga i den snabbaste takten på ett decennium.

NZD/USD-paret har fallit inför de senaste amerikanska konsumentinflationsuppgifterna. Det sjönk till 0,7227, vilket var 1% under den högsta nivån denna månad.

NZD/USD
NZD/USD

USA:s inflationsproblem

Det största fokuset bland handlarna är de kommande amerikanska konsument- och producentinflationsuppgifterna som kommer att publiceras på onsdag respektive torsdag. Uppgifterna förväntas visa att konsumentpriserna steg med 3,6% på årsbasis, vilket skulle vara den snabbaste tillväxten på mer än ett decennium.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Det grundläggande konsumentprisindexet, som exkluderar flyktiga livsmedel och energiprodukter, förväntas öka med 2,3% på årsbasis. En högre konsumentinflation än väntat kommer att signalera att Fed kan börja skärpa sin penningpolitik tidigare än förväntat. Detta kommer att vara en baissignal för NZD/USD-paret.

Uppgifterna från USA kommer dagen efter att Statistics New Zealand publicerat relativt starka detaljhandelsnummer. Uppgifterna visade att kortutgifterna ökade med 4,3 miljarder dollar mellan april ifjol och april i år. Sammantaget ökade försäljningen med 4% på månadsbasis och med 108,7% på årsbasis. Detta är positivt för ekonomin eftersom detaljhandeln är en av de största arbetsgivarna. I ett uttalande sa Geraldine Duoba från byrån:

”Med Nya Zeeland som flyttar upp och ner i varningsnivåer flera gånger i februari och mars, kommer det troligen att ha varit uppdämd efterfrågan vilket resulterat i högre utgifter i april.”

Andra siffror har visat att Nya Zeelands ekonomi är på väg mot en snabb återhämtning. Landet har inte rapporterat några nya covid-19-fall på flera månader och de har redan öppnat sina flygplatser för australierna. Dessutom har tillverkare och tjänsteleverantörer rapporterat fler affärer. Viktigast är att dess största handelspartners, som Kina och Australien, har rapporterat stark tillväxt. Detta kan leda till större efterfrågan på varor från Nya Zeeland.

NZD/USD teknisk prognos

NZD/USD
NZD/USD teknisk graf

Det fyra timmar långa diagrammet visar att NZD/USD fann ett betydande motstånd vid veckans högsta nivå på 0,7300. Paret verkar också bilda ett stigande kilmönster, som vanligtvis är ett baisseartat tecken. Mönstret har fortfarande en relativt lång väg att gå tills det når sin sammanflödeszon.

Det har också förblivit mellan 50% och 38,2% Fibonacci retracement-nivåerna och under de 15-och 25-dagars glidande medelvärdena. Därför kommer paret sannolikt att fortsätta falla när björnar riktar in sig mot kilmönsterets nedre sida vid 0,71800.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust