Urban Tea börjar acceptera BTC, DOGE och ETH i sina butiker

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on maj 12, 2021
  • Dessa ändringar gäller för företagets butiker i Kina och restauranger i USA.
  • Initiativets mål är att erbjuda Urban Teas kunder daglig användning av kryptovalutor.
  • Innan detta har företaget satsat på krypto-mining för att generera extra intäkter.

Urban Tea, ett börsnoterat teföretag, har börjat acceptera kryptovalutor som betalning i alla sina kinesiska butiker. I ett pressmeddelande från den 10 maj konstateras att alla Urban Tea-butiker som drivs av 39 Pu Tea Co. LTD i Kina kommer att acceptera Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) och Dogecoin (DOGE) som betalning från och med denna vecka. Dessa ändringar gäller även alla restauranger som förvaltas av Guokui Management Inc. i USA.

Enligt pressmeddelandet är initiativets mål att ge kunderna daglig användning av kryptovalutor.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Urban Teas styrelseordförande, Xianlong Jack Wu, sade att genom att införa kryptobetalningar vill Urban Tea skapa scenarier för kryptovalutaapplikationer i sina kunders vardagliga liv. Han tillade att företaget förväntar sig att deras krypto-mining-plan ska genomföras gradvis. Därtill sa Wu att företaget är hoppfullt för det lovande utsikterna för denna nya möjlighet.

Inte nya inom krypto

Den här nyheten kommer efter att Urban Tea i februari tillkännagav att man skulle utvidga sin verksamhet genom att satsa på krypto-mining. Företaget firade denna expansion genom att utse två nya chefer, nämligen Fengdan Zhou som COO och Yunfei Song som oberoende direktör. Enligt tillkännagivandet kommer dessa tjänstemän spela en central roll för att stödja den strategiska expansionen inom blockchain och krypto-mining.

Urban Teas VD, Yi Long, förklarade att både blockchain och kryptovalutor blir allt mer allmänt accepterade, vilket kommer att göra dem allt vanligare. Till följd av det ökande intresset för den framväxande sektorn beslutade företagets ledningsgrupp att utforska, undersöka, studera och diskutera utsikterna att göra entré inom kryptobranschen för att skapa större värde för sina aktieägare.

Long är hoppfull att utnämningarna av Zhou och Song kommer att hjälpa företaget att ge sig i krypto:

Vi förväntar oss att deras branschkompetens i kombination med vår tillväxtstrategi kommer att leda vår expansionsplan till kryptovaluta-mining-industrin. Framöver förväntar vi oss att Urban Tea kommer att börja expandera till blockchain-ekologi, såsom kryptovaluta-mining, blockkedjegruppbyggnad och underhåll och kryptovalutaväxling.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust