Netflix är fortfarande under press när inflationen fortsätter att stiga

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on maj 13, 2021
  • USA rapporterade att inflationen stigit till den högsta nivån på nästan 13 år.
  • Netflix aktier är inte undervärderade trots den nuvarande korrigeringen
  • Om priset faller under stödet vid 450 dollar kan nästa mål ligga runt 400 dollar.

USA rapporterade i onsdags att konsumentpriserna steg kraftigt i april och drev inflationstakten till den högsta nivån på nästan 13 år. Den amerikanska aktiemarknaden är fortfarande under press. Nasdaq Composite (COMP) föll med cirka 2% igår och denna situation påverkar också Netflix aktier negativt.

Grundläggande analys: Netflix aktier är inte undervärderade trots den nuvarande korrigeringen

Netflix aktier har försvagats från 539 till under 480 dollar som lägst sedan början av januari 2021, och det aktuella priset ligger runt 485 dollar. USA rapporterade att inflationen steg till den högsta nivån på nästan 13 år och investerare fortsätter att sälja aktier på grund av oron över den stigande inflationen.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

USA:s årliga konsumentprisindex nådde 4,2% i april (jämfört med förväntade 3,6%) medan kärn-KPI steg till 3%, vilket också överträffade förväntningarna. USA:s finansminister Janet Yellen hävdade nyligen att FED kan behöva höja räntan snart – inflationen har stigit kraftigt och den kommer att förbli hög ett tag.

”Det råder osäkerhet om hur länge inflationen kommer att existera inom den nuvarande ekonomiska återhämtningen eftersom vi kan se höjningar av bostadspriser, råvaror runt om i världen och ökad efterfrågan på varor och tjänster. Osäkerheten kring räntornas och inflationens utveckling får investerare att ompröva sina portföljer, särskilt vad gäller teknikaktier och andra som gjorde det riktigt bra ifjol,” säger Brian Vendig, president för MJP Wealth Advisors i Westport, Connecticut.

Netflix handlas mer än femtio gånger EBITDA 2020, det bokförda värdet per aktie är mindre än 30 dollar och företaget betalar inte ut någon utdelning. Om vi jämför det totala aktiekapitalet på 12,8 miljarder dollar och börsvärdet på 215 miljarder dollar så ser vi att aktien inte är undervärderad och det aktuella risk/reward-förhållandet är inte tillräckligt bra för värdeinvesterare.

Netflix aktier är fortfarande under press och om den amerikanska aktiemarknaden går in i en mer omfattande korrigeringsfas kan aktiekursen falla till mycket lägre nivåer.

Teknisk analys: 450 dollar representerar en stark supportnivå

Netflix aktierna har fallit med mer än 12% de senaste trettio dagarna, och enligt den tekniska analysen kan priset sjunka ytterligare de kommande veckorna. Hela den amerikanska aktiemarknaden kan fortsätta sitt fall den här månaden, vilket skulle orsaka ytterligare press på Netflix-aktierna.

Datakälla: tradingview.com

Om priset faller under stödet vid 450 dollar så skulle det vara en tydlig säljsignal och nästa mål kan då ligga runt 400 dollar. Om priset å andra sidan stiger över motståndet vid 550 dollar så skulle det vara en signal att handla Netflix-aktier och nästa mål kan då hittas runt 600 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust