Därför föll Aurora Cannabis med 9% på fredag morgon

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on maj 15, 2021
  • Aurora Cannabis Inc rapporterade ytterligare en stor förlust för det tredje kvartalet.
  • Cannabisföretaget tillkännagav aktieförsäljningsplaner, kostnadsbesparingar och förändringar i ledningen.
  • Aurora Cannabis föll med cirka 9% under fredagens förhandel.

Aurora Cannabis (TSE: ACB) kraschade med 9% på aktiemarknaden på fredag morgon när företaget rapporterade ytterligare en stor förlust för sitt tredje kvartal. Företaget tillkännagav också aktieförsäljningsplaner, kostnadsbesparingar och förändringar i ledningen sent på torsdagen.

Aurora Cannabis Q3-resultat

Aurora rapporterade en nettoförlust på 164,7 miljoner kanadensiska dollar (96,50 miljoner pund) under tredje kvartalet jämfört med fjolårets Q3 på 97,5 miljoner kanadensiska dollar (57,13 miljoner pund). Cannabisföretaget värderade sina intäkter till 58,4 miljoner kanadensiska dollar (34,22 miljoner pund) under tredje kvartalet – en ökning från 53,6 miljoner kanadensiska dollar (31,40 miljoner pund) under motsvarande kvartal förra året.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Som jämförelse hade analytiker förväntat sig intäkter på 56,8 miljoner kanadensiska dollar (33,28 miljoner pund) under det senaste kvartalet och 36,1 miljoner kanadensiska dollar (21,15 miljoner pund) i GAAP-förlust.

Aurora tillkännager aktieförsäljning och nedskärningar

Under de senaste åren har Aurora använt sig av aktieförsäljningar och kostnadsbesparingar för att bekämpa en svag ekonomisk utveckling – åtgärder som de än en gång tillkännagav på torsdagen efter att ha rapporterat sitt resultat för tredje kvartalet.

Aurora hade tidigare meddelat planer på att sänka sina årliga kostnader med cirka 300 miljoner kanadensiska dollar (175,77 miljoner pund). Nu vill det kanadensiska företaget sänka kostnaderna med ytterligare 60 miljoner kanadensiska dollar (35,15 miljoner pund) till 80 miljoner (46,87 miljoner pund) utöver det.

Det Edmonton-baserade företaget betonade också att det avser att genomföra en aktieförsäljning på 300 miljoner kanadensiska dollar (175,77 miljoner pund) och att det kommer att byta notering från NYSE till Nasdaq för att öka kostnadseffektiviteten.

Aurora utnämnde sin ledande oberoende direktör, Ronald Funk, till sin nästa ordförande då Michael Singer lämnar rollen och återvänder till en plats i styrelsen. Det anställde också två nya chefer för personal- och försörjningskedjan.

VD Miguel Martins kommentarer

I en kommentar till resultatrapporten på torsdag sa VD Miguel Martin att:

”Precis som för våra konkurrenter så presenterade kvartalet utmaningar i det kanadensiska segmentet för vuxenanvändning. Detta förstärker vikten av Auroras breda diversifierade affärsmodell som balanserar inhemska medicinska, internationella medicinska plattformar och plattformar för vuxenanvändning.”

Analytikern John Zamparo från IBC nedgraderade nyligen Aurora från ”Neutral” till ”Underperformer” och sänkte sitt kursmål på aktien till 9,0 kanadensiska dollar (5,27 pund) från 15 kanadensiska dollar (8,79 pund).

Aurora Cannabis öppnade på 8,11 kanadensiska per aktie (4,75 pund) på fredag och byter för närvarande händer för 8,32 kanadensiska dollar per aktie (4,87 pund). Som jämförelse inledde mid cap-aktien året på 12,11 kanadensiska dollar per aktie (7,10 pund). I skrivande stund har Aurora Cannabis ett marknadsvärde på 1,18 miljarder kanadensiska dollar (690 miljoner pund).

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust