Coinbase listar Dogecoin om 6 veckor – köpa nu eller vänta?

Av:
May 16, 2021
Listen
  • Dogecoin kommer att noteras på Coinbase Global.
  • Dogecoin är en meme-kryptovaluta som sett en astronomisk värdeökning.
  • Frågan på alls läppar är om de ska köpa DOGE nu eller vänta.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google News för de senaste uppdateringarna >

Coinbase Global Inc ( NASDAQ: COIN ) är en av de största och mest kända amerikanska kryptovalutabörserna. I samband med Coinbases resultatrapport för första kvartalet i maj bekräftade företaget att de kommer att lägga Dogecoin (DOGE/USD) på sin lista över omsättbara tillgångar.

Dogecoin lanserades som ett skämt 2013, men har med tiden samlat en lojal skara fans. Priset på DOGE förblev under en cent fram till i år och man kan förvänta sig att Coinbases tillkännagivande kommer att vara en tydlig katalysator för priset.

2021 är året för meme-mynt

Dogecoin pris hade stigit så högt som till 0,75 dollar (0,53 pund) den 5 maj, men det föll under 0,51 dollar strax därefter. Det är värt att nämna att Dogecoin har nått ett marknadsvärde på över 72,51 miljarder dollar, vilket gör den till en av de mest värdefulla kryptovalutorna i världen.

Men sedan priset nådde 0,75 dollar har Dogecoin fastnat i en nedåtgående spiral. Detta var en effekt av Elon Musks framträdande på “Saturday Night Live” där en karaktär han spelade kallade Dogecoin för “a hustle”.

Eftersom priset på Dogecoin påverkas så starkt av Musk och kulturen hos användarna och förespråkarna, så har köpare varit villiga att köpa den senaste dippen.

Så är Dogecoin en stabil investering? Absolut inte. Kryptovalutan kan vara en av de mest volatila valutorna på marknaden på grund av dess storlek och skämtstatus. Det är oundvikligt att investerare vaknar en dag och ser Dogecoin skjuta upp i värde, bara för att priset ska krascha lika snabbt.

Ska du köpa Dogecoin nu?

På nuvarande nivåer bör investerare bara köpa DOGE/USD om de gör det för den “roliga” faktorn. Grunderna bakom myntet är inte lika starka som för andra valutor, och bubblan kan snart spricka. Efter det är det omöjligt att avgöra vad som händer härnäst. Kanske kommer DOGE att vinna tillbaka största delen – om inte hela – sin förlust när en ny miljardär tweetar något roligt om den.

Att utvärdera Dogecoin baserat på framtidsutsikterna den närmaste tiden är lite enklare. Man kan förvänta sig att tillägget av DOGE på COIN kommer att resultera i ett köptryck eftersom Coindesk-användare får möjlighet att köpa Dogecoin för första gången någonsin.

Kortsiktiga handlare som vill köpa Dogecoin nu, inför en tydlig katalysator, kanske vill överväga att sälja en del av sin position om momentumet för upp priset över 0,70 dollar. Om rallyt fortsätter är nästa nivå att hålla ögonen på 1 dollar – och där bör handlare absolut kassera ut sina vinster och gå vidare till nästa handelsidé.

Ifall det visar sig att priset på Dogecoin faller efter myntets Coinbase-debut, bör investerare se till att gå ut vid 0,50 dollar. Om priset sjunker till 0,40 dollar, vilket sammanfaller med torsdagens nivå, kan vi förvänta oss att försäljningstakten accelererar och att myntet snart testar 0,30 eller till och med 0,20-nivåerna.

Ad

Kom enkelt igång med krypto genom att följa kryptosignaler & diagram från den professionella handlaren Lisa N Edwards. Registrera dig idag för handel som är enkel att följa för massor av altcoins hos GSIC.