Ad

Greenidge blir koldioxidneutrala när BTC-användare oroar sig över miljöpåverkan

Av:
May 16, 2021
Listen
  • Greenidge Generation flyttar till sin nya anläggning i New York den 1 juni 2021.
  • Företaget kommer att köpa frivilliga koldioxidutjämningar från certifierade koldioxidreduceringsprojekt.
  • Tesla stoppade BTC-betalningar tills dess att BTC-miners skiftar till hållbara energikällor.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Greenidge Generation Holdings, ett känt miningföretag för Bitcoin (BTC), planerar att starta en koldioxidneutral BTC-gruvdrift den 1 juni 2021. Den nya anläggningen har sitt säte i New York.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Enligt uppgift kommer företaget att uppnå koldioxidneutral mining genom att köpa frivilliga koldioxidutjämningar från en rad projekt som arbetar för att minska växthusgaserna i USA. Samtliga projekt som Greenidge Generation tänker använda har kontrollerats och certifierats av ett av tre ledande Offset Project Registries – American Carbon Registry (ACR), Climate Action Reserve (CAR) och Verra. Genom att välja certifierade projekt kan Greenidge försäkra sig om att de finansierar initiativ som minimerar utsläpp eller separerar växthusgaser på ett permanent och verifierbart sätt.

Utöver att kompensera för sina koldioxidutsläpp vill Greenidge också investera en del av sina BTC-mining-vinster i initiativ för förnybar energi. Mot denna bakgrund utforskar företaget proaktivt den direkta finansieringen av förnybara energiprojekt i delstaten New York och USA som helhet.

Arbetar för en grönare framtid

Copy link to section

VD för Greenidge Generation Holdings Inc, Jeffrey Kirt, berömde företaget för sina miljövänliga ansträngningar,

Genom att ta det djärva och unika steget att göra vår kryptovaluta-mining helt koldioxidneutral omedelbart – snarar än vid något avlägset datum i framtiden – är Greenidge återigen ledande inom miljöarbetet.

Han tillade att genom detta nya initiativ visar företaget att de kan verifiera BTC-transaktioner säkert och hålla sin verksamhet 100% koldioxidneutral. Kirt fortsatte med att uppmana aktörer inom krypto-mining-industrin att gå i samma fotspår för att minimera koldioxidutsläppen.

Flera stora kryptoägare har börjat vända ryggen åt Bitcoin (BTC) på grund av hur skadlig BTC-mining är för miljön. Ett exempel är Tesla, som nyligen köpte BTC för 1,06 miljarder pund. Trots denna betydande investering meddelade Teslas VD, Elon Musk nyligen att elfordonstillverkaren har avbrutit BTC-betalningarna tills dess att mining-företagen börjar använda mer hållbar energi.

Efter denna nyhet sjönk BTC/USD till att handlas för så lågt som 46 980,02 dollar (33 319,17 pund). Även om myntet har försökt återhämta sina förluster så har det ännu inte kunnat ta sig över 50 000,00 dollar-nivån igen. I skrivande stund handlas BTC för 48 034,43 dollar.

Bitcoin Kryptovaluta