Greenidge blir koldioxidneutrala när BTC-användare oroar sig över miljöpåverkan

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on maj 16, 2021
  • Greenidge Generation flyttar till sin nya anläggning i New York den 1 juni 2021.
  • Företaget kommer att köpa frivilliga koldioxidutjämningar från certifierade koldioxidreduceringsprojekt.
  • Tesla stoppade BTC-betalningar tills dess att BTC-miners skiftar till hållbara energikällor.

Greenidge Generation Holdings, ett känt miningföretag för Bitcoin (BTC), planerar att starta en koldioxidneutral BTC-gruvdrift den 1 juni 2021. Den nya anläggningen har sitt säte i New York.

Enligt uppgift kommer företaget att uppnå koldioxidneutral mining genom att köpa frivilliga koldioxidutjämningar från en rad projekt som arbetar för att minska växthusgaserna i USA. Samtliga projekt som Greenidge Generation tänker använda har kontrollerats och certifierats av ett av tre ledande Offset Project Registries – American Carbon Registry (ACR), Climate Action Reserve (CAR) och Verra. Genom att välja certifierade projekt kan Greenidge försäkra sig om att de finansierar initiativ som minimerar utsläpp eller separerar växthusgaser på ett permanent och verifierbart sätt.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Utöver att kompensera för sina koldioxidutsläpp vill Greenidge också investera en del av sina BTC-mining-vinster i initiativ för förnybar energi. Mot denna bakgrund utforskar företaget proaktivt den direkta finansieringen av förnybara energiprojekt i delstaten New York och USA som helhet.

Arbetar för en grönare framtid

VD för Greenidge Generation Holdings Inc, Jeffrey Kirt, berömde företaget för sina miljövänliga ansträngningar,

Genom att ta det djärva och unika steget att göra vår kryptovaluta-mining helt koldioxidneutral omedelbart – snarar än vid något avlägset datum i framtiden – är Greenidge återigen ledande inom miljöarbetet.

Han tillade att genom detta nya initiativ visar företaget att de kan verifiera BTC-transaktioner säkert och hålla sin verksamhet 100% koldioxidneutral. Kirt fortsatte med att uppmana aktörer inom krypto-mining-industrin att gå i samma fotspår för att minimera koldioxidutsläppen.

Flera stora kryptoägare har börjat vända ryggen åt Bitcoin (BTC) på grund av hur skadlig BTC-mining är för miljön. Ett exempel är Tesla, som nyligen köpte BTC för 1,06 miljarder pund. Trots denna betydande investering meddelade Teslas VD, Elon Musk nyligen att elfordonstillverkaren har avbrutit BTC-betalningarna tills dess att mining-företagen börjar använda mer hållbar energi.

Efter denna nyhet sjönk BTC/USD till att handlas för så lågt som 46 980,02 dollar (33 319,17 pund). Även om myntet har försökt återhämta sina förluster så har det ännu inte kunnat ta sig över 50 000,00 dollar-nivån igen. I skrivande stund handlas BTC för 48 034,43 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust