Är maj en bra månad att köpa Coca-Cola-aktier?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han älskar att… read more.
on maj 17, 2021
  • Coca-Colas aktier handlas över stödet vid 50 dollar.
  • Företagets verksamhet har uppvisat förbättringar under första kvartalet 2021.
  • Coca-Colas aktier är inte undervärderade, men det finns ingen risk för att trenden ska vända just nu.

USA rapporterade att konsumentpriserna steg kraftigt i april och drev inflationstakten till den högsta nivån på nästan 13 år. Ändå stängde Wall Streets tre huvudindex kraftigt högre på fredagen och trimmade tidigare förluster. Coca-Colas aktier handlas över stödet vid 50 dollar och enligt den tekniska analysen finns det ingen risk för att den positiva trenden vänder just nu.

Grundläggande analys: Coca-Cola höjde sina prognoser för budgetåret 2021

Coca-Colas aktier har försvagats från sina senaste toppar över 55 och det aktuella priset ligger nu runt 54,7 dollar. USA rapporterade att inflationen steg till den högsta nivån på nästan 13 år och investerare har börjat bete sig nervöst när oron över den stigande inflationen ökar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Företagets verksamhet har visat förbättringar under första kvartalet 2021 och företaget rapporterade bättre Q1-resultat än väntat förra månaden. De totala intäkterna hade ökat med 4,7% på årsbasis till 9 miljarder dollar, medan GAAP-vinsten per aktie låg på 0,52 dollar för första kvartalet.

De totala intäkterna hade ökat mer än väntat och företaget höjde sina prognoser för budgetåret 2021. Det är värt att nämna att de organiska intäkterna ökade med 6%, främst på grund av tillväxten inom kraftfoderförsäljningen.

”Under det första kvartalet positionerade vi vår verksamhet för återhämtning samtidigt som vi körde mot vår framväxande starkare agenda och utrustade vårt system för att vinna. Vi är optimistiska för framtiden och hausse om vår förmåga att fortsätta leverera de mål som vi lade fram vid höjd av krisen,” säger James Quincey, ordförande och verkställande direktör.

Under första kvartalet förbättrades volymtrenderna stadigt varje månad när marknaderna återhämtade sig från pandemin. En negativ nyhet är däremot att Coca-Cola förlorade marknadsandelar vad gäller alkoholfria drickfärdiga drycker (NARTD). Konsensus-Wall Street-betyget för Coca-Cola är fortsatt positivt, men förmodligen är det inte det bästa tillfället att investera i aktier i detta företag just nu.

Coca-Cola handlas nu för mer än tjugo gånger EBITDA 2020, det bokförda värdet per aktie är mindre än 5 dollar och den aktuella avkastningen är cirka 3%. Om vi jämför det totala aktiekapitalet på 22,33 miljarder dollar och börsvärdet på 235,98 miljarder dollar så ser vi att aktien inte är undervärderad och det aktuella risk/reward-förhållandet är inte tillräckligt bra för värdeinvesterare.

Teknisk analys: Coca-Colas aktier fortsätter att handlas på en tjurmarknad

Datakälla: tradingview.com

På det här diagrammet har jag nu markerat viktiga motstånds- och stödnivåer. De viktiga stödnivåerna är 50 och 45 dollar, samtidigt som 57,5 och 60 dollar representerar motståndsnivåerna. Om priset stiger över 57,5 dollar så skulle det vara en signal att köpa Coca-Cola-aktier (NYSE: KO) och då ligger vägen fri upp till 60 dollar.

Ett lyft över 60 dollar skulle stödja fortsättningen av den hausseartade trenden, och nästa prismål kan då ligga runt 65 dollar. Om priset å andra sidan sjunker under 50 dollar så skulle det vara en säljsignal och öppna för ett fortsatt fall ned till 45 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust