Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq stängde högre i fredags när mjuk amerikanska data lindrade inflationsoron

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han älskar att… read more.
on maj 17, 2021
  • Wall Streets tre huvudindex stängde högre på fredagen.
  • USA:s detaljhandelsförsäljning visade ingen tillväxt i april
  • Sett till hela veckan föll Dow Jones med 1,14%, S&P 500 med 1,39% och Nasdaq med 2,34%

Wall Streets tre huvudindex stängde högre på fredag när svaga amerikanska uppgifter utsatte den amerikanska dollarn för försäljningspress. USA:s detaljhandelsförsäljning visade ingen tillväxt i april, medan den preliminära uppskattningen av Michigan Consumer Sentiment Index resulterade i 82,8 i maj (88,3 i april).

Rapporten ökade efterfrågan på högavkastande tillgångar och bekräftade den amerikanska centralbankens inställning att upprätthålla en extremt lös penningpolitik den kommande tiden. Trots detta försvagades Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq sett till veckan i stort eftersom investerare började bli nervösa över den stigande inflationen.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

USA rapporterade förra veckan att konsumentpriserna steg kraftigt i april, vilket drev inflationstakten till den högsta nivån på nästan 13 år. USA:s finansminister Janet Yellen sa att FED kan behöva höja räntan snart, inflationen har stigit kraftigt och den kommer att förbli hög en stund.

”Den här veckan, med tanke på de stora svängningarna, är ytterligare bevis för att den nuvarande situationen är en handelsmiljö snarare än en miljö för långsiktiga investeringar. Inflationen fortsätter att vara det största problemet, men marknaden letar efter sin nästa ihållande stigande impuls,” säger Chuck Carlson, senior vice president på Wealthspire Advisors.

De amerikanska beslutsfattarna uppgav att de kommer att fokusera på att säkerställa att arbetsmarknaden återhämtar sig helt trots inflationsproblemen. Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq är kvar på en tjurmarknad, men potentialen för Wall Streets tre huvudindex att stiga just nu är fortfarande begränsad.

S&P 500 föll med 1,39% förra veckan

Förra veckan försvagades S&P 500 med 1,39% och stängdes på 4 173 punkter.

Datakälla: tradingview.com

Om priset sjunker under 4 000 punkter så skulle det vara en stark säljsignal och då ligger vägen fri ned till 3 900 eller till och med 3 800 punkter. Uppåtpotentialen är fortfarande begränsad för tillfället, men om priset bryter över 4 300 så skulle det vara en hausseartad bekräftelse för detta index, och nästa mål kan då ligga kring 4400 punkter.

DJIA minskade med 1,14% förra veckan

Dow Jones Industrial Average försvagades med 1,14% förra veckan och stängde på 34 382 punkter.

Datakälla: tradingview.com

Om priset stiger över 34 500 så skulle det vara en hausseartad bekräftelse för Dow Jones Industrial Average (DJIA). Om priset å andra sidan sjunker under 34 000 punkter så skulle det vara en tydlig säljsignal och nästa mål kan då ligga runt 33 500.

Nasdaq Composite sjönk med 2,34% förra veckan

Nasdaq Composite (COMP) tappade 2,34% på veckobasis och stängde på 13 429 punkter.

Datakälla: tradingview.com

Detta index förblir under press, och om priset sjunker under 13 000 punkter skulle det vara en stark säljsignal och nästa mål kan då ligga runt 12 500.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust