Ad

Steamis medgrundare uppger att CBDC:er kommer att samexistera med kryptovalutor

Av:
May 18, 2021
Listen
  • Enligt Lee kommer denna samexistens att främjas av skillnaderna mellan CBDC:er och krypto.
  • Lee anser att BTC:s volatilitet inte påverkar de principer som myntet byggdes på.
  • Changpeng Zhao uppger också att krypto och CBDC kommer att samexistera, om än under en kort tid.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Junhaeng Lee, VD och grundare av det Seoul-baserade blockchainföretaget bakom Sydkoreas största kryptobörs Gopax, Streami, bedömer att centralbankutgivna digitala valutor (CBDC:er) och kryptovalutor kommer att samexistera. Han konstaterade detta under en intervju den 17 maj förklarade att de två kommer att leva sida vid sida eftersom kryptovalutor har egenskaper som CBDC:er inte kan tävla mot.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

I intervjun sa Lee att kryptovalutor, särskilt BTC, har användningsområden som skiljer sig från de för CBDC:er. Enligt honom varierar användningsfallen för CBDC:er från att betala skatt till att betala för produkter och tjänster. Å andra sidan är BTC:s primära användningsfall att vara ett sätt att lagra värde, en egenskap som gör att kryptovalutan snarare konkurrerar mot guldet och statsobligationer. Därför kan BTC inte konkurrera mot valutor, vare sig de är fiats eller CBDC:er.

BTC:s volatilitet påverkar inte dess grundförutsättningar

Copy link to section

På frågan om hur han ser på BTC:s volatilitet, särskilt nu när tweets från Elon Musk verkar diktera myntets pris, sa Lee att han inte tror att prisvolatiliteten har något att göra med BTC:s grunder. Han tillade att de principer som BTC bygger på är starka.

Före Lee sa Changpeng Zhao, VD för Binance, den största kryptobörsen sett till handelsvolym, att CBDC:er och offentliga kryptovalutor bara kommer att existera tillsammans en kort tid. Enligt honom kommer CBDC:er att skilja sig från konventionella kryptor på många sätt. Till exempel kommer CBDC:er inte att erbjuda samma frihet som offentliga kryptor. Dessutom kommer de inte att ha ett begränsat utbud och Zhao tror att detta kommer att avskräcka många kryptohandlare som lockades av branschen av just dessa skäl.

Han tillade att:

De flesta centralbankers digitala valutor kommer att vara strikt kontrollerade. Sist och slutligen är det kärnegenskaperna som användarna bryr sig om.

BTC och stora delar av kryptomarknaden kraschade efter att Elon Musk meddelat att Tesla slutar att acceptera BTC-betalningar tills dess att BTC-miners hittar en hållbar energikälla. Efter tillkännagivandet har BTC/USD förlorat 25,49% av sitt värde de senaste sju dagarna för att handla till cirka 42 700 dollar i skrivande stund.

Bitcoin Kryptovaluta