NZD/USD: Björnmönster dyker upp inför FOMC-protokollet

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on maj 19, 2021
  • NZD/USD-paret har bildat minst tre baissformationer på 4-timmarsdiagrammet.
  • Den har bildat en dubbeltopp, en stigande kil och ett huvud och axlar-mönster.
  • Paret reagerar på Nya Zeelands PPI-data inför FOMC-protokollet.

NZD/USD-paret drog sig tillbaka inför publikationen av det senaste mötesprotokollet från Federal Open Market Committee (FOMC). Paret reagerade också på det starka producentprisindexet (PPI) från Nya Zeeland. Det handlas till 0,7235, vilket är något under gårdagens högsta värde på 0,7270.

New Zealand dollar
Den nyzeeländska dollarn

Nya Zeelands PPI

Inflation är en del av de flesta centralbankers dubbla mandat. Därför ägnar valutahandlare stor uppmärksamhet åt konsument- och producentpriserna. I en rapport som publicerades idag meddelade Nya Zeelands statistikbyrå att PPI-produktionen ökade från 0,1% under fjärde kvartalet till 2,1% under första kvartalet.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

PPI-ökningen berodde främst på en ökning med 28,7% av de priser som el- och gasleverantörerna betalade under kvartalet. De höjde även priserna de får för sin produktion med 17,4%. Denna ökning var den högsta sedan 2018 under landets energikris.

Över lag har den nyzeeländska ekonomin kommit snabbare ut ur pandemin än många jämförbara länder. Detta beror på att landet svarade bra och resolut på pandemin. Totalt rapporterade Nya Zeeland cirka 2 000 fall av koronavirus och bara 25 dödsfall. Priserna på dess jordbruksråvaror har också varit relativt starka, hjälpt av efterfrågan från Kina. Den viktiga turistsektorn har dock lidit på grund av gränsstängningen.

Förra veckan reagerade NZD/USD-paret på den senaste detaljhandelsinformationen. Enligt byrån ökade kreditkortsutgifterna till 6,1 miljarder dollar i april. Detta var 234 miljoner dollar högre än föregående månad. Utgifterna ökade i alla större branscher som kläder och möbler.

Ser vi framåt kommer paret idag att reagera på det kommande Fed-protokollet. Dessa protokoll kommer att berätta mer om politikernas resonemang under det senaste mötet.

NZD/USD teknisk prognos

NZD/USD
NZD/USD teknisk graf

Det fyra timmar långa diagrammet visar att NZD/USD-paret har fått kämpa den senaste tiden. Paret handlas till 0,7235, vilket är mellan 38,2% och 50% Fibonacci retracement-nivåerna. Det ligger också något över de 25- och 15-dagars glidande genomsnitten. Paret har också bildat ett huvud och axlar-mönster, vilket vanligtvis är en baissignal. Samtidigt har paret bildat en stigande kil, vilket också är ett baisseartat tecken. Det har också bildat ett dubbeltoppmönster. Därför kan paret bryta ut lägre inom kort.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust