Därför steg Palo Altos aktier med cirka 6% under gårdagens efterhandel

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on maj 21, 2021
  • Palo Alto Networks slog Wall Street förväntningar under tredje kvartalet.
  • Cybersäkerhetsföretaget höjde sin prognos för hela räkenskapsåret.
  • Palo Altos aktier ökade med cirka 6% i värde under gårdagens efterhandel.

Palo Alto Networks Inc. (NYSE: PANW) steg med cirka 6% under gårdagens efterhandel när företaget rapporterade sina finansiella resultat för tredje kvartalet. Cybersäkerhetsföretaget överträffade Wall Street förväntningar och höjde även sin prognos för helåret.

Aktierna i företaget handla nu för 362 dollar per aktie (255,10 pund per aktie). Som jämförelse inledde de året med ett pris per aktie på lägre 352 dollar. I skrivande stund har Palo Alto Networks ett börsvärde på 33,31 miljarder dollar.

Finansiella resultat

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Palo Alto rapporterade 145,1 miljoner dollar i nettoförlust under tredje kvartalet, vilket motsvarar 1,50 dollar per aktie. Under motsvarande ifjol begränsades deras förlust till lägre 74,8 miljoner dollar eller 77 cent per aktie. Under det föregående kvartalet (Q2) bokförde det NYSE-noterade företaget istället 142 miljoner dollar i förlust.

På justerad basis tjänade cybersäkerhetsföretaget 1,38 dollar per aktie under tredje kvartalet, jämfört med fjolårets Q3 på 1,17 dollar per aktie. Palo Alto genererade 1,07 miljarder dollar i intäkter under det senaste kvartalet – en ökning från 869,4 miljoner dollar för ett år sedan.

Faktureringen ökade under första kvartalet till 1,29 miljarder dollar från 1,02 miljarder dollar under tredje kvartalet föregående år. Enligt FactSet hade experter förväntat sig att företaget skulle bokföra intäkter på 1,06 miljarder dollar, 1,23 miljarder dollar i fakturering och 1,29 dollar i vinst per aktie under det senaste kvartalet.

Prognos för hela räkenskapsåret

För hela räkenskapsåret förutspår Palo Alto nu upp till 5,3 miljarder dollar i intäkter och 5,97 till 5,99 dollar i justerad EPS. Analytiker å andra sidan förväntar sig 4,18 miljarder dollar i intäkter och 5,86 dollar i justerat resultat per aktie. Det amerikanska företaget räknar med upp till 5,30 miljarder dollar i fakturering i år, jämfört med FactSet-konsensus på 5,16 miljarder dollar.

I separata nyheter från USA publicerade Applied Materials Inc också sin kvartalsrapport igår.

VD Nikesh Aroras kommentarer

I en kommentar till resultatrapporten igår sa VD Nikesh Arora:

”Arbetet hemifrån tidigare under året och de senaste cybersäkerhetsfrågorna har ökat fokus på säkerhet. I kombination med en bra prestation har detta skapat stor styrka i vår verksamhet. Vi såg i synnerhet ett antal kunder göra stora åtaganden i Palo Alto Networks över våra tre stora plattformar. Vi ser dessa trender fortsätta in i vårt räkenskapsårs fjärde kvartal, vilket stärker vårt förtroende för vår pipeline.”

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust